<

У Нововолинську відкриють перший на Волині центр «Open Space»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:36 | 28.08.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Першого жовтня 2018 року у Нововолинську заплановано урочисте відкриття оновленого відділу державної реєстрації актів цивільного стану, який працюватиме за принципом «Open Space».

Наше місто – перше на Волині, де буде центр європейського зразка. Цей пілотний проект передбачає створення сучасних та доступних умов для отримання громадянами послуг при особистому зверненні до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за принципом «єдиного вікна», скорочення часу на отримання послуг реєстрації завдяки функціонуванню «електронної черги», – пише сайт Нововолинської міської ради.

У червні розпочалися ремонтні роботи. Про комплекс виконаних заходів йшлося на сьогоднішній нараді, яку провів міський голова Віктор Сапожніков.

Наразі ще триває ремонт у середині приміщення. Вже частково завезені меблі та обладнання. Тут встановлять сучасну комп’ютерну техніку. На це виділені кошти з державного бюджету у сумі понад 500 тисяч гривень. А на встановлення вікон та здійснення косметичного ремонту фасаду установи спрямовано близько 200 тисяч гривень з міського бюджету.

Ремонтні роботи планують завершити до 15 вересня. Наступну нараду Віктор Сапожніков проведе через тиждень вже на місці, у приміщенні РАЦСу. Адже потрібно «дотягнути» окремі питання, наприклад, цоколь, фасад, а також впорядкувати газони перед приміщенням: висадити там квіти або засіяти траву.

За словами начальника Нововолинського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Людмили Савік, «Open Space» буде надавати 12 найбільш популярних послуг: ті, що стосуються  народження або смерті громадян,  укладення чи розірвання шлюбу, зміни імені тощо.

Зараз відділ працює у звичайному режимі, прийом громадян здійснюється відповідно до графіка роботи, лише з двору приміщення.

Людмила Савік повідомила: сьогодні, 28 серпня 2018 року, – пік одружень, зареєстровано 5 заяв на реєстрацію шлюбу. Адже сьогоднішня дата містить три вісімки, а це символ нескінченності, а значить, і щасливого подружнього життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок