<

У Шацькому районі жителі села відмовляються давати землю воїнам АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:25 | 1.07.2016 / Шацьк /
Перегляди
12
/ коментарі 2

На Волині жителі села відмовляються давати землю воїнам АТО.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин, 30-го червня, – пише VIP.

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук зачитав звернення жителів села Мельники щодо ненадання ділянки в урочищі Пісоцький ліс воїнам АТО. Вони пояснюють це тим, що вказані землі занесені до резервного фонду. Також саме цю територію місцеві жителі використовують під пасовища для своєї худоби, а якщо її заберуть, альтернативної землі для пасовиська в Мельниках немає.

Сам Сергій Карпук теж переконаний, що землі ненайкращі, оскільки там – болото.

Ці слова чиновника, а заразом і звернення мельничан, викликало хвилю обурення серед присутніх учасників АТО. Вони зауважили, що тільки в цьому селі не поважають військових, тільки це село з негативом сприймало на початках військові дії. Звертаючись до селян, військові поцікавилися, як вони планують виростити гарне покоління молодих людей. Адже, вдягаючи дітей у вишиванки і при цьому неповажаючи тих, хто обороняє мир країни, в якій живемо, гарний приклад не продемонструєш. Для військових тепер справа не в землі, законно виділеній, це справа принципу, переконують вони.

Також присутні військові висловили свою неповагу і голові районної ради. Адже, на їхню думку, саме чиновники повинні впливати на думку населення, яким вони опікуються. А що ми маємо? Лише підтримку селян. Коли конфлікт сягнув апогею, розборонив словесну перепалку голова комісії Віталій Заремба.

«Градус росте, справа в тому, що у цьому випадку ваші запити цілком законні і не повинні тут обговорюватися. Комісія доручить Держкомзему оперативно довести це питання до завершення», – наголосив голова комісії та звернувся до голови Шацької районної ради, аби той владнав ситуацію на місці.




коментарів: 2
  1. Нехай виділяють їм землю по місцю прописки а не в Заповіднику, Бачили як АТОшніки відпочивали на Світязі,для них закони не писані! Чому не хочуть їхати піднімати сільське господарство десь в Камінь Каширську???

  2. Це ж дерібан землі! Я поважаю АТОшників, але там отримають максимум 3 атошника а всі остальні ділянки самі розумієте кому попадуть.1 сотка землі в тому районі коливається від 5 до 10 тис.доларів. А в селі Мельники підростає нове покоління якому теж прийдеться десь мешкати. Я за те що б землю виділяли по містю прописки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер