<

Пам’ятка для рибалок, що приїздять на Світязь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:55 | 29.06.2015 / Шацьк /
Перегляди
180
/ коментарі 2

Основні питання та відповіді, які цікавлять рибалок, що приїздять на озеро Світязь.

1. На що ловити і яка  тут риба?

Здебільшого на Світязі ловлять всі риби на хробака (гнойового або виповзка) –  окрім коропа та судака.  Здебільшого плотвичка та окунці, трішки підгодувавши, можна впіймати ляща, на спінінг – щуку. Інше питання, яке цікавить рибалок, «Де взяти хробаків?», З цим тут туго, прийдеться шукати самому, оскільки вони ніде не продаються.

2. Де пильнувати?

Риба клює всюди, навіть зайшовши по пояс у воду, можна «насмикати» чимало горбатих окуньців, можна також взяти човен. А якщо у вас його немає –  не біда, місцеві хлопчаки з радістю нададуть вам такий «транспорт», певна річ не задарма. Будемо вважати, що у вас вже є човен, на якому відплисти подалі, де клює більша риба!

3. Чим ловити!?

Ну не руками – це точно! Усіх рибалок, які приїздили на Світязь, можна впізнати по телескопічних (поплавочних) вудочках. По-секрету:  тамтешні сільські рибалки ловлять на так звані донки, або не перероблені зимові вудочки.

4. Що потрібно знати, випливаючи на рибалку на човні?

Найперше слід пам’ятати правила поведінки на воді, і ні в якому разі не сідати в човен напідпитку. Окрім того, Шацьким національним природним парком (ШНПП) заборонено відпливати від прибережної смуги далі, ніж на 500 метрів. Кожні 2-3 години по озеру курсує моторний човен із працівниками ШНПП, які стежать за тим, щоб ніхто далеко не заплив. Ще хотілось би зауважити,  що ВСІМ рибалкам потрібно мати при собі  квиток, який дозволяє рибалити. Взяти його можна в ШНПП (Світязь), коштує для приїжджих рибалок – 3 грн./день, для жителів села – три гривні на місяць. Ось така «несправедливість».
Джерело: https://svityaz.org.ua/




коментарів: 2
  1. на заміну черв”яку дуже підходить така річ як хліб, тісто або мастирка. Відпливати не далі як 500 м.?-ні, не чув) і з яких пір риболовля на Світязі стала платною?О_о
    Місцевих з донками не зустрічав, можливо річ йде про так звану резинку. Донна ловля це трохи інше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота