<

Щоб скористатися правом на податкову знижку, треба подати річну податкову декларацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 7.07.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року відповідно до ст.166 Податкового кодексу України.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються ним у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня 2015 року, – нагадують працівники ГУ ДФС у Волинській області.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання,- це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (послуг) у резидентів – фізичних та юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподаткованого доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної  плати, у випадках, визначених п.п. 14.1.170 п.14.1 ст. 14  Податковим кодексом України.

Оригінали вищезазначених документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого п.п.166.2.2 пю166.2 ст.166 Податковим кодексом України.

Слід зазначити, що на вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’явити документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації декларації про майновий стан і доходи (п.п. «в» п.176.1 ст.176 Податкового кодексу України).

Також установлено обмеження права на нарахування податкової знижки, зокрема її загальна сума, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподаткованого доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п.164.6 ст.164 Податкового кодексу України.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові року не переноситься.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок