<

Порошенко підписав закон про штрафи за несплату аліментів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:56 | 26.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким посилюється відповідальність для недобросовісних платників аліментів.

Про це в середу, 25 липня, повідомляє прес-служба президента України.

Зазначається, що закон встановлює механізм притягнення до юридичної відповідальності боржників з аліментів і неплатників аліментів, які ухиляються від відбування призначеного стягнення.

Зокрема, передбачається, що несплата аліментів за 6 місяців тягне за собою виконання суспільно-корисних робіт терміном від 120 до 240 годин. У разі несплати аліментів на дитину з інвалідністю та тяжко хворої дитини така відповідальність передбачена за 3 місяці боргу.

Крім того, каратимуть також батьків, які ухиляються від обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. У таких випадках передбачено попередження або штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення цього правопорушення тягне за собою стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на термін від 240 до 360 годин. Ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт тягне за собою адміністративний арешт на строк до 10 діб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя