<

Пам’ятник жертвам Голодомору в Україні відкрили у Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:48 | 23.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

На відкритті пам’ятника в Любліні був присутній український посол Дещиця.

Сьогодні в польському місті Люблін був відкритий пам’ятник жертвам Великого Голодомору в Україні в 1932-1933 роках, який забрав життя кількох мільйонів людей. Як повідомило агентство РАР, у відкритті пам’ятника взяв участь український посол у Польщі Андрій Дещиця, – пише Корреспондент

“Ми відкриваємо цей пам’ятник разом з нашими партнерами і друзями з Польщі. Важливо, щоб в цей символічний день пам’ятати про те, щоб ми разом працювали і мирно жити у спільному європейському домі. Сподіваюся, що ця добра співпраця між польським та українським народами ініціюватиме ще багато добрих ініціатив”, – сказав дипломат.

Він також назвав символічним відкриття пам’ятника саме сьогодні, коли Україна відзначає День Соборності, це нагадує не тільки про жертви Голодомору, а також тих, хто зараз воює за незалежність України на Донбасі.

Польське агентство повідомляє, що в заходах взяли участь представники місцевої влади та партнерських міст Любліна, зокрема, зі Львова, Луцька та Івано-Франківська.

З ініціативою встановити пам’ятник виступили організації “Спільне коріння” (Stowarzyszeniе Wspólne Korzeniе), Українське товариство в Любліні, місцева влада Любліна та екс-консул України в цьому місті Іван Грицак.

Пам’ятник має форму кам’яної брили, на якій написано українською і польською мовою “Пам’яті мільйонів жертв Великого Голодомору в Україні 1932-1933 – українців, а також поляків та інших народів, які втратили життя в результаті злочину, вчиненого радянським режимом. Жителі Любліна”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок