<

ООН і Євросоюз отримали запит України про миротворців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:00 | 14.03.2015 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Листи були направлені в 20-х числах лютого.

В Організації об’єднаних націй (ООН) підтвердили отримання запиту від України про введення миротворчої місії на Донбас. Відповідну заяву прес-секретаря глави ООН Стефана Дюжарріка передає “Радіо ООН” увечері в п’ятницю, 13 березня, пише  Корреспондент.

Дюжаррік підтвердив, що 23 лютого Україна направила лист генеральному секретарю з проханням ввести в країну миротворчий контингент ООН.

“Для розгортання миротворчої операції ООН потрібні резолюція і рішення Ради безпеки. Поки такого рішення прийнято не було і ми звертаємося до всіх сторін із закликом повною мірою реалізовувати положення “Комплексу заходів з виконання мінських угод” і надавати підтримку спостерігачам ОБСЄ, які перебувають в Україні”, – сказав він.

Також в Євросоюзі отримали листа міністра закордонних справ України Павла Клімкіна із запитом про можливість направлення в Україну миротворчої місії.

“Дозвольте мені запропонувати Раді ЄС із закордонних справ детально розглянути можливість почати операцію ЄС в Україні як складову загальної політики безпеки й оборони ЄС”, – йдеться в листі.

Відповідний лист датовано 20 лютого, повідомило у Брюсселі джерело в дипломатичних колах.

“Так, цього листа було передано на ім’я високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні”, – зазначили в Брюсселі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота