<

ОБСЄ опублікувала спецдоповідь про бої в районі Мар’їнки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:28 | 4.06.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Починаючи з вечора 2 червня, спостерігався рух великої кількості важких озброєнь ДНР в напрямку контактної лінії в районі Мар’їнки

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні поширила в ніч на четвер, 4 червня, спеціальну доповідь щодо ситуації навколо Мар’їнки Донецької області, де в середу вранці розгорнулися бойові дії, – повідомляє Корреспондент.

У доповіді повідомляється, що починаючи з вечора вівторка, СММ спостерігала зі свого пункту за 14 кілометрів від Мар’їнки рух великої кількості важких озброєнь самопроголошеної Донецької народної республіки в сторону контактної лінії в районі Мар’їнки. З-поміж техніки, зафіксованої СММ, були танки, 122-міліметрові гармати, колона БМП, військові вантажівки. У ранні години 3 червня спостерігачі зафіксували обстріли з артилерії і систем залпового вогню з позицій ДНР.

Також і спостерігачі, які перебували в центрі Донецька, чули кілька вихідних залпів з реактивних знарядь і близько 100 пострілів з важкої артилерії, спрямованих у бік Донецька. У проміжку з 7:00 до 8:00 патруль СММ перебував за 6-9 кілометрів на схід від Мар’їнки і бачив сім танків Т-64, розвернутих в західному напрямку, і чув вихідні залпи із систем реактивного вогню.

Також о 6:00  безпілотник ОБСЄ зафіксував інтенсивний обстріл перехрестя доріг за 3,5 кілометра на північний захід від Мар’їнки, а о 15:30 –  чотири самохідні 152-міліметрові гаубиці “Акація” за 9 кілометрів на південний схід від міста.

Між 10:45 і 12:11 СММ зробила кілька спроб зв’язатися з високопоставленими представниками ДНР, щоб домовитися про припинення бойових дій навколо Мар’їнки. Вони були або недоступні, або не хотіли говорити з СММ, йдеться в доповіді.

О 15:00 СММ отримала листа від Міністерства оборони України, в якому повідомлялося, що ВСУ розмістить на контактній лінії важкі озброєння, щоб впоратися з “реальною загрозою”, яку представляють бойові дії в Мар’їнці, що почалися, за їхнім твердженням, о 6:00.

Потім українські офіційні особи офіційно визнали, що використовували важкі озброєння. О 15:00 представник Росії у Спільній центрі з координації та контролю (СЦКК) повідомив СММ, що о 17:00 настане припинення вогню в районі Мар’їнки. О 21:00 він підтвердив, що ситуація залишається спокійною, зазначається в доповіді.

Також увечері в середу як представники силовиків, так і самопроголошеної ДНР підтвердили СММ, що Мар’їнка залишається під контролем Києва.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок