<

Зустріч з прем’єр міністром закінчилась – шахтарі продовжать мітинги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:11 | 28.01.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

По закінченню зустрічі в прем’єра представницька шахтарська група і  депутати вийшли до мітингарів.

Ігор Гузь сказав, що зустріч відбулась і їх почули, створена робоча група, яка компетентно може підійти до вирішення питання. Грошей в державі немає, але потрібно до цього питання підходити розумно і дивитись де їх можна взяти. Для цього почути висновки робочої групи, їх пропозиції.

Михайло Волинець підсумував результат зустрічі: “Про те чи була зустріч результативної сказати важко, але те, що шахтарські проблеми почуті на вищому державному рівні це дуже важливо. Арсеній Яценюк дав розпорядження і при нас поставив підпис, але що там, хто за що і відповідальний , які терміни та ресурси встановленні ми не знаємо, адже документ не бачили. За його словами там написано те, що ми всі казали. Акція продовжується завтра, 0 09:00 біля Кабміну, далі просуваємось до профільного міністерства, і в разі необхідності знову сюди чи до адміністрації Президента. В робочу групу будуть включені народні депутати, представники профспілок і можливо мер Нововолинська, єдиний мер який турбується проблемами шахтарів міста. Їх робота розпочнеться завтра о 10:00. Міністр Демчишин не зовсім розуміє суті поставлених питань, він далека людина у енергетиці, хоча він казав, що буде повертатись до нас обличчя, у вирішенні питань. Прем’єр міністр пообіцяв, що будуть перерозподільні кошти, в сумі 1,2 млд., які призначені для закриття шахт, із яких частина піде на державну підтримку. Арсеній Яценюк сказав, що ті шахти де дуже великі затрати на видобуток, де відпрацьовані баланс і запаси такі шахти буде закрито. Ні в якому разі шахтарі не погодяться, якщо в кожному об’єднанні де 4-5 шахт на закриття 3-4. Відповідно в Нововолинську всі шахти на закриття. Це абсурд. А шахта 10 “Нововолинська” не передбачається добудовуватись. Ці питання ми поставили прем’єр міністру, він ухилився і сказав, що не знає ситуації, і що потрібно це вивчати. Якщо прем’єр не зрозуміє вимог і не піде на зустріч, то шахтарі підуть на крайнощі і буде масовий страйк”.

Шахтарі налаштовані радикально, зупинятись не планують, якщо їхні вимоги не виконають, компроміс не запропонують, то готові страйкувати, блокувати роботу шахті і збирати всеукраїнську акцію. Тому і сьогодні ніхто не покидає столицю, мітинг перенесено на завтра, будуть очікувати результатів переговорів сьогоднішніх із міністром та зборів робочої групи. Деякі гірники, висловлюють розчарування у нинішній владі. Так працівник із Павлограда обурений діями влади, яка забирає чесно зароблені гроші у пенсіонерів, скорочує пільги та соціальні виплати, адже це чесно зароблені гроші, які оподатковувались.

Макарук Антон інвалід шахтарської праці із Нововолинська переконаний, що позитив є, адже шахтарські проблеми обговорюють на державному рівні, їх прийняв прем’єр міністр, створена робоча група. “Час для вирішення цих питань є, тому потрібно вірити і не зупинятись на досягнутому”, – підсумовує Макарук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота