<

Як Сапожніков хоче повернутись до влади

Не зважаючи на те, що до виборів залишилося чимало часу, передвиборчі рухи у Нововолинську вже розпочалися і виглядають, м’яко кажучи, не зовсім вишукано. 

Так, за даними, які стали доступними нашому сайту, ексмер Віктор Сапожніков зі своєю командою вже активно працюють над пониженням рейтингу діючій владі міста, відкривши телеграм-канал “НОВІК – ТРЕШ”. 

Ми довго спостерігали за телеграм-каналом, поширенням його меседжів адмінами в інші групи та соцмережі та зробили для себе ряд висновків, якими хочемо поділитися. 

У статті розкриємо схему: як працює цей телеграм-канал, хто фінансує, хто генерує “креативні” новини та як за допомогою таких рухів Сапожніков прагне повернутися до влади. 

Екскурс – поразка Сапожнікова та команди на виборах 2020

У 2020 році Сапожніков, який не отримав достатньої підтримки на виборах, позбувся мерського крісла. Разом з ним з мерії змушена була піти його команда.

На деяких її членів чекав публічний осуд. Відтак, заступника Сапожнікова Андрія Сторонського після ряду судових засідань внесли до реєстру корупціонерів.

Прилетіло й Анатолію Коптюку, який під час мерства Сапожнікова отримував кошти за бракоробство, а після невдалих для того виборів, не захотів віддавати місту орендовані котельні

Читайте також: Чутки над БУГом: друга ексмера Нововолинська судитимуть за привласнення 1,5 млн грн держкоштів

Перерахувала фірмі Коптюка пів млн грн: бухгалтера управління освіти Нововолинська часів Лакиш підозрюють у службовій недбалості

Друга ексмера Нововолинська Коптюка підозрюють у привласненні майже мільйона гривень на військовому обʼєкті Володимира

Нагадаємо, Віктор Сапожніков після поразки на виборах у мери Нововолинська разом зі своїм заступником Андрієм Сторонським пішли працювати заступниками голови РДА у Володимир.

Там їм, не зважаючи на голосні судові скандали Сторонського, вдалося протриматися майже два роки – до публічного звільнення.

Треш-телеграм

Після такої історії Віктор Сапожніков, не дивно – хоче повернути собі мерське крісло у Нововолинську.

Заручившись підтримкою, Сапожніков діє по-сучасному – з використанням мережі, які стала найбільш популярною під час війни в Україні – телеграму.

Канал “НОВІК – ТРЕШ” з’явився на світ наприкінці весни 2023 і наше видання спостерігало за його метаморфозами.

За недовгий час його існування, каналу вдалося отримати кілька тисяч підписників. Ймовірно, для наповнення використовували особисті контакти мешканців Нововолинська, які надали екскерівники міста. 

З чорнухи обережного характеру на початку, адміни каналу швидко переросли період, коли їм страшно було публікувати брехню. 

Депутати Нововолинськом міської ради, бачачи, що канал переростає в системне ІПСО, яке дезінформує населення під час війни, закликає до повалення влади та зводить наклеп на кожного, про кого пише –  звернулись до СБУ. 

Читайте також: Депутати Нововолинська звернулись до СБУ, щоб перевірили діяльність місцевого телеграм-каналу, який в час війни дезінформує населення

Адміни Новік-Треш або Кого шукає СБУ?

Для ведення каналу, його щоденного наповнення, ексмеру потрібні були робочі руки. 

Хто ці люди? 

Василь Панасюк

Однією з активних осіб, яка адмініструє канал, є Василь Панасюк. 

Василь знаходиться не в Україні – виїхав в Італію, де переховується від українського військкомату. 

На фейсбук-сторінці Василя – тексти з телеграм-каналу, про який ми згадуємо, і посилання на нього. Саме так він відкрито популяризує канал серед своїх друзів та не боїться правоохоронних органів. 

Свого часу, як розповідаються містяни, Василь був одним з посіпак Сапожнікова – виконував чорну роботу, за яку ніхто не брався.

Зараз Василь організував в Італії сервіс таксі. З огляду на сайт цього сервісу, можна зрозуміти, що він орієнтується не тільки на англомовного, але й російськомовного клієнта. І це в час війни в Україні. 

Андрій Кандиба

Гореактивіст та боржник, у якого через суд забирають позичені кошти.

Коментарів Кандиби вистачає не тільки на фейсбук – він працює з командою Сапожнікова для продукування контенту у Нововолинськ-треш. 

До слова, є інформація про те, що Кандиба має посвідчення нововолинського телеканалу СТН, який під час виборів 2020 року активно працював на рейтинг Віктора Сапожнікова, і який після виборів очолила заступниця Сапожнікова Вікторія Магдисюк.

Залучили до роботи з наповнення треш-каналу колишню редакторку газети «Колос» Валентину Петрощук. Свого часу редакторка пішла з газети зі скандалом, як пишуть – не розміщувала інформацію про Майдан у 2013-2014  і підтримувала регіоналку Лідію Томашевську.

Ця трійця за допомоги іншої частини команди Сапожнікова та його самого придумує контент для Новік-Треша. 

Ці новини, поширюють у свої групи у фейсбуці. Команді належать сторінки “Буденний Нововолинськ” та “Типовий Нововолинськ”, полеміка яких тотожна полеміці каналу. 

Таким чином команда ексмера домагається системного антипіару чинної влади. 

Таким чином людям стає важче відрізняти правду від брехні. Працюють, так би мовити, за схемою російської пропаганди.

Хто дає гроші на Новік – Треш

Відповідь – ті, хто їх має і хто зацікавлений, аби їх використати саме для цілей, з якими був створений цей канал. 

Це сам Віктор Сапожніков, який за час свого мерства – за два десятки з хвостом років, – зміг “отримати” багато нерухомості, але переоформив її на родича. Відтак, чимало нерухомості оформлено саме на його племінника – Бориса Очеретко, який здає її в оренду.

Фінансує чорну кампанію Сапожнікова і його друг, про якого згадували у статті – Анатолій Коптюк. Саме Коптюк отримував підряди по ремонту доріг за часів Сапожнікова, і після поразки ексмера, відтак, після неможливості прикриття, його друга почали тягати по судах і давати підозри.

Що треш-команда робитиме далі? 

Після чорної кампанії на підході до часу виборів команда, звісно, планує розгорнути свій передвиборчий штаб у Нововолинську. 

Розміщення такого штаб-центру прийняття рішень розглядають в приміщенні Нововолинського навчально наукового інституту економіки та менеджменту ТНЕУ, де директором є Роман Чорний – депутат Нововолинської міської ради, якого схопили у 2019 році на хабарі за кавомати та який активно продає квартири у незданому в експлуатацію будинку, ну і звісно – є  в команді Сапожнікова.

Нагадаємо, що після поразки Сапожнікова на виборах у 2020, виявилося, що на бульварі Шевченка, 35 у Нововолинську Чорний планував будувати житловий комплекс. Землю під будівництво команда Сапожнікова віддала йому в оренду ще у 2018 році, але без відома місцевих мешканців. 

Коли у місто прийшла нова влада, ситуація вийшла в люди. Про заплановане будівництво, яке Сапожніков з Чорним планували починати “по-тихому”, дізналися мешканці сусідніх будинків, які виступили проти і сказали, що хочуть сквер. 

Є в ексмера ще люди, які йому вірні і які залучені до справ. 

Так студент інституту, де керує Роман Чорний, посіпака ексмера – Павло Троцковець, як повідомляв БУГ, нещодавно ховався від правоохоронців та повістки в авто Сапожнікова.

Відомо, що спільно з екскерівником нововолинської поліції Сергієм Галащуком, Троцковець працював над реалізацією схеми з безкоштовного привласнення командою ексмера породи з нововолинських шахт. 

Порода їм потрібна для того, щоб поповняти запаси грошей, які треба  не тільки на ведення телеграм-каналу, але і на виборчу кампанію у майбутньому. 

Шановні читачі, звертаємося до вас. Перевіряйте інформацію, яку читаєте, та не вірте маніпуляціям, особливо, якщо першоджерелом є телеграм-канал!




коментарів: 29
  1. Шановні редактори видання “Буг” з Сапожніковим все зрозуміло, він і далі мріє повернутися в крісло мера… Але є питання і до діючого голови нашого міста. Наприклад питання про залучення до роботи на шахті бажанська і проживання засуджених осіб у адмінбудівлі “волиньпорода з терикону”. Начеб то тільки справа набрала розголосу керівництво по даній темі притихло, але зараз знову іде мова про роботу зеків. Так знову постає питання Борис Корпус в темі по данному питанню чи ні? Нові ” працівники-зеки” вже проходять навчання в Сокалі. Так що Нововолинськ готуємось до нових реалій!!!!

  2. Тому що ти Демон, поширював в групі всякі випорожнення Степанів Мисанів і інші брудні дописи. Думаєш, що в тебе в групі лише картинки міста і довбана ностальгія за союзом?

    • Знайди ці дописи і я видалю, бо я не один адмін у групі. А дописи всяких Мисанів я особисто ніколи не пропускав.
      Доречі ретро- фото міста-це не ностальгія за совком, а історія міста. А історія це наука

  3. Кандиба вже відбріхується що непричому. А ще недавно так мочив сам Сапога коли йому було вигідно! Він хотів зайти в місто з відеонаглядом але його не пустили

  4. Як і завжди – нічого дивного особисто для мене. Так. В.Сапожніков спить і сняться йому кольорові сни про себе самого – найулюбленішого і найкоханішого на золотому троні мера. Це дуже багата людина. Цікаво, чи він ще й досі є бездомним, ніби волоцюга, і орендує віллу у свого вірного небожа, компаньойона по справах дуже цікавих, як вбачається. Я все розумію, як і те, чому з’явилася ця публікація, і котру я безумовно підтримую. Новий міський голова беззубий і боягузливий, м’яко кажучи. І саме тому, хай звинувачує у спробі піару проти нього, тільки себе. А саме: а) Чому він до цих пір не розпочав повертати міській громаді майно та земельні ділянки вилучені (подаровані, викуплені за безцінь тощо) при старій владі – школи, дитсадки, вбудовані приміщення…; б) Чому він використовує старі просапожніковські ЗМІ для висвітлення роботи його місцевої адміністрації та інформування населення? Чому він до цих пір не прикрив і продовжує підтримувати газету “Наше місто”? в) З якою метою міський голова закриває очі на колишні крадіжки землі, що належала до цілісних майнових комплексів комунальних закладів, лікарні, наприклад чи дитсадків… Які були власністю громади, а тепер дружбанів, кумів, родичів?.. Я можу навести ще зо 20 пунктів розкрадань, як вбачається, здійснених у ті часи. У тім числі й бюджетних коштів.

  5. сапог, їдь собі десь в Іспанію і доперджуй остаток своїх недовгих літ десь на березі.
    Нашо тобі ці місцеві баталії?
    Ти хоч і злодюга ше та, але ж не дурний.
    Вали звідси!

  6. Бідзюра брав кошти в директорші олейножирового комбінату на заміну не писать коментарі , є відео викинем при нагоді

    • Вкидай відео публічно вже, “патріот” довбаний. На будь-якому інтернет-ресурсі. Навіть, на одіозному “Новік-Треш”. Чекаю не дочекаюсь. Ти, свол*то не на того натрапив.

  7. Є матеріал на хорошу книгу про совкове місто -письменники не зівайте ,книга розійдеться на раз .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота