<

Купуйте кота в мішку: у Нововолинську представник забудовника Чорний продає квартири у будинку, який заборонено приймати в експлуатацію

12:24 | 14.08.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
9406
/ коментарів 18

У будинку на вулиці Стуса, 2А,  під назвою ЖК «Краєвиди Волині», продовжують продавати квартири, що не є новиною, адже це у ЖК робили ще з початку будівництва. Проте віднедавна, а саме від 25-го липня за рішенням Господарського суду Волинської області, цей будинок заборонено приймати в експлуатацію, щоб не завдати непоправних збитків громаді.

Не дивлячись на таке рішення, забудовник і далі продовжує продавати квартири в новобудові, знаючи, що без сертифікату про  прийняття в експлуатацію у новобудову не підключать газ, воду та електрику.

ЖК “Краєвиди Волині” почала роботи на Стуса, 2А близько 5 років тому. 

На місці, де тепер стоїть будинок, було недобудоване і закинуте приміщення поліклініки. Недобудову знесли, а на її місці з’явився житловий комплекс. Згідно з домовленостями між громадою та  забудовником Гуралем В.В., на першому поверсі будівлі має бути розміщено медичний центр. Саме цю умову виконавчий комітет Нововолинської міської ради виставив до купівлі приміщення та землі під ним – розміщення у ньому надалі медичного центру протягом трьох років. Він мав бути за площею не меншим, ніж площа існуючої споруди – 1465,2 м.кв

Проте з розміщенням медичного центру виникли проблеми, у червні 2020 року від Гураля В.В.  було підготоване клопотання до міськради щодо внесення змін в договір. Всупереч чинним нормативним документам, забудовнику була надана згода на внесення змін до договору. Загалом, згідно з ними, забудовнику тепер не обов’язково відводити площу під медцентр.

До слова, забудовника в Нововолинську представляє депутат міської ради Роман Чорний. Він займався і займається усіма питаннями будівництва об’єкта. До прикладу, наприкінці 2019 року сам домовлявся за освячення споруди і був присутній під час дійства.

Дуже дивно, але рішення про зміни до договору було “протягнуте” за 4 місяці до місцевих виборів 2020 року. Ймовірно, пан Чорний таким чином вирішив перестрахуватися, адже вбачав ризик, що мешканці громади можуть обрати нового мера, з яким буде важче домовлятися.  До слова, пан Чорний – людина колишнього мера Віктора Сапожнікова. Разом з ним вони йшли на місцеві вибори від однієї партії.

Нагадаємо, що Роман Чорний також замішаний у скандалі з будівництвом багатоповерхівки на вулиці Шевченка та в питанні законності передачі в оренду Сапожніковим землі під її будівництво  Роботи на цьому місці хотіли почати без погодження людей: вже почали вирубувати садок. Наразі правда лишилася на боці місцевих мешканців, які відстояли зелену територію.

Щодо будинку на Стуса, 2А, то він наразі перебуває на останньому етапі будівництва. З огляду на ймовірність того що з боку забудовника не буде виконана умова про розміщення медцентру, Володимирська прокуратура подала до суду та домоглася часткового задоволення позовних вимог.

Так, як йдеться в ухвалі Господарського суду Волинської області від 25 липня 2023 року, суд вирішив заборонити Нововолинській міській раді (яка є тим органом, яка приймає рішення про введення в експлуатацію спірного об’єкта) вчиняти дії, пов’язані із прийняттям в експлуатацію об’єкта будівництва – багатоквартирного житлового будинку по вул. Стуса, 2-а в м. Нововолинську та видачею сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництва цього  об’єкта.

Відтак, здати будинок в експлуатацію наразі – неможливо, допоки забудовник не виконає першочергових домовленостей з громадою і гарантовано не віддасть площу на першому поверсі під медцентр.

Не дивлячись на такі “проблеми” Чорний продовжує продавати квартири. Люди купують кота в мішку, навіть не знаючи про це. Так зокрема, квартири у ЖК “Краєвиди Волині” продають на сайтах DIM.RIA та ЛУН.

За даними цих сайтів, продають 1- та 2-кімнатні квартири за майже мільйон гривень та півтора відповідно.

Є інформація про буцімто швидке введення в експлуатацію та анонсування підвищення цін у зв’язку з цим на сторінці ЖК у фейсбук. Є і повідомлення, орієнтоване на покупців – щодо огляду квартир –  опубліковане після 25 липня, тобто після ухвали суду, коли Чорний знав про те, що він продає…

Невідомо, скільки квартир забудовнику вдалося збути в період з 25-го липня і до сьогодні, але точно є “щасливі” власники, які вже купили квадратні метри в ЖК.

Кажемо їм замість Романа Чорного – доведеться почекати з новосіллям до того часу, поки пан забудовник по совісті, а тепер – і через безвихідь, у зв’язку з  рішенням суду, виконає першочергові домовленості з громадою та відведе метри і на медцентр.

Обіцяне громаді потрібно виконувати, пане забудовник.

Читайте також:

Раніше Романа Чорного, як писали Волинські ЗМІ, піймали на хабарі.




коментарів: 18
    • Не варто і для такого! Віктор Борисович де ж ти таке взяв на нашу голову і де сам взявся?!

  1. Замовником будівництва житлового багатоквартирного будинку з вбудованими громадськими будівлями за адресою вул. Стуса 2а, м. Нововолинськ виступає ОК ЖБК Краєвиди Волині. 19.08.2020 було змінено засновників Кооперативу. Чорний РС жодного відношення до забудовника – ЖБК Краєвиди Волині немає.
    ЖБК Краєвиди Волині не є стороною у справі, що згадується у даній статті, оскільки між Кооперативом та Нововолинською міською радою жодних договірних зобовʼязань не існує.
    Крім цього, згідно інформації наданої Нововолинською міською радою, вимоги прокуратури жодним чином не стосуються житлових квартир, а лише цільового використання приміщень громадського призначення (підвальний та перший поверх).
    ЖБК Краєвиди Волині провадить будівництво даного обʼєкту на підставі та з дотриманням норм та вимог чинного законодавства, діючої дозвільної документації, опублікованої у відкритому доступі.

    • Ви правильні зауваження робите…але будинок не буде прийнято в експлуатацію,а значить води і світла людям не підключать…самі поживіть в таких умовах. Але питання можна вирішити…виділити на прокуратуру квартирку…наприклад.

  2. Я неодноразово писав в прокуратуру та ДБР, до президента та СБУ що земля під будівництво була, вочевидь, вкрадена старою владою з самого початку. Нуль реагування… “ЗУ Про освіту” категорично забороняє відчужувати ділянки з цілісних майнових комплексів ТГ. Що й було зроблено. Вибльовуємо рішення колишньої влади. І ще довго будемо! Нова команда мовчить. :)))

  3. Нагадайте публіці…а де , ким і при кому працював (“вчився”) Б.Карпус?…

  4. Це ж в нього вищу освіту здобуває великий патріот Нововолинська Паша Лисий!

    • О, там ціла одісея з епопеєю та різними іншими заморочками! А щодо “цікавих людей” – це дивовижі з реального життя й сьогодення ТНЕУ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя