<

Депутати Нововолинська звернулись до СБУ, щоб перевірили діяльність місцевого телеграм-каналу, який в час війни дезінформує населення

11:32 | 11.10.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
7157
/ коментарів 8

10-го жовтня на сесії Нововолинської міськради депутати звернулись до керівника обласної прокуратури, начальника Управління СБУ та начальника ГУНП у Волинській області щодо анонімного телеграм-каналу, де публікують різного роду неперевірену інформацію та в час війни, грають на руку ворогу, дезінформуючи населення та закликаючи до повалення конституційного ладу.

Депутат Віктор Марчак на сесії повідомив, що на цьому анонімному каналі пишуть дезінформацію, дискредитують роботу органів місцевого самоврядування, волонтерів, поліції та навіть закликають до повалення влади.

Він зазначив, що у групі поширюють пропаганду та брехню. Зокрема, там було повідомлення нібито Варта порядку, яку очолює Марчак, отримала за 800 тис. грн автомобіль та фінансується з бюджету міськради – це все не відповідає дійсності та є дискредитацією, наголосив Марчак.

У зверненні депутати вимагають у найкоротші строки надати правову оцінку діяльності та публікацій в групі, розпочати досудове розслідування. А також виявити та встановити невідомих осіб, які здійснюють протиправні дії, з метою притягнення їх до юридичної відповідальності.

Текст звернення:

«…Встановлено, що у системі миттєвого обміну повідомленнями телеграм групі здійснюється опублікування та обговорення викладеної учасниками цієї спільноти постів, публікацій, коментарів, інформації тощо, направлених в т.ч. на дискредитацію органів законодавчої, виконавчої, судової влади України, органів місцевого самоврядування.

Відомості про адміністратора цієї групи відсутні. В ході ознайомлення з цією групою виявлено факт опублікування невстановленою особою з найменуванням «N» (доступ до повного найменування відсутній), який публічно закликав до вчинення дій, що загрожують громадському порядку; публічно закликав до насильницької зміни/повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій тощо.

Крім того, у зазначеній групі наявні непоодинокі випадки публікацій, які містять склади кримінального правопорушення, передбаченого Особливою частиною Кримінального кодексу України.

Звернення присутні депутати підтримали одноголосно.

Нагадаємо, на цьому телеграм-каналі також писали неправдиву інформацію про начальника управління освіти міста Сергія Мороза, який нібито звільнився з посади та отримав «підозру від СБУ».

Начальник управління освіти Нововолинська Мороз спростував чутки про своє звільнення та «підозру від СБУ»

Закликаємо мешканців, не довіряти сумнівним джерелам інформації та читати лише перевірені новини. Особливо в час війни, коли зовнішній ворог – росія, окрім збройного конфлікту, вливає значний ресурс в інформаційну атаку.




коментарів: 8
  1. Рожелюк до Сторонського: “То ти писав ? Постидався би! Тепер тебе посадять, будеш знати”

  2. Депутати…агов!!! Чому в місті не прибрано комуністичну символіку? Ви на кого працюєте?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота