<

Друга ексмера Нововолинська Коптюка підозрюють у привласненні майже мільйона гривень на військовому обʼєкті Володимира

У 2018-2019 роках привласнили майже мільйон гривень на військовому об’єкті Володимира – у цьому правоохоронці звинувачують директора нововолинської фірми Анатолія Коптюка.

Мова йде про тендер на реконструкцію тепломереж військового містечка, пише БУГ з посиланням на сюжет телеканалу «Аверс».

Переможцем кілька років тому стала фірма МП «Сантехмонтаж» Анатолія Коптюка. Тепер же Коптюк та ще двоє осіб опинилися на лаві підсудних.

Як розповів прокурор Микола Ковтонюк, справа стосується заволодіння бюджетними коштами, які були призначені для будівництва об’єктів військової інфраструктури. Додав, що заволодіння коштами відбулось під час укладання договорів будівництва.

У 2018 році фірма Коптюка виграла тендер експлуатаційного відділу у Володимирі на будівництво тепломереж військового містечка. Тендер обернувся кримінальною справою і для начальника відділу, військового підполковника, і для керівника фірми.

У матеріалах вказано, фактичні будівельні роботи по вказаному об’єкту виконувались працівниками ПП «Сантехмонтаж» з грудня 2018 року по грудень 2019 року. Водночас у директора підприємства виник корисливий умисел у заволодінні державними коштами призначеними для оплати виконаних робіт. З метою реалізації свого задуму директор розробив відповідний план злочинної діяльності, яким передбачалося внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, проведення цих документів по бухгалтерському обліку.

Матеріальна шкода заподіяна кримінальним правопорушенням сягає майже мільйона гривень. Прокурор зазначив, що було подано цивільний позов задля відшкодування та повернення коштів назад у держбюджет.

15-го вересня відбулось судове засідання, прийшли всі учасники, журналісти, але його відклали.

Стосовно військового начальника у справі зазначено, що він нічого не знав про ймовірний план Коптюка. Підполковник «покаявся», його визнали винним у службовій недбалості й тут же звільнили від відбування покарання з іспитовим строком.

Після суду журналісти Аверсу звернулися до Анатолія Коптюка, щоб почути його позицію та спростувати звинувачення. Він категорично відмовився розмовляти.

Нагадаємо, це не єдина скандальна подія, у якій фігурує Коптюк. Він був фігурантом іншої кримінальної справи, вже на 1,5 мільйона гривень.А саме: друга ексмера Коптюка судитимуть за привласнення 1,5 мільйона держкоштів на обслуговуванні Нововолинської лікарні.

Також реконструкція теплотраси: Коптюк “нагрів” нововолинців на більш як 898 тисяч гривень?

Читайте також:

У «плівках Козичка», які публікує активіст Сватко з Володимира, засвітився знаний нововолинський бракороб Коптюк.

Фото на головній – стоп-кадр з сюжету телеканалу «Аверс».




коментарів: 9
  1. Сапоговський друг ходить по протореному, набирає гроші на вибори. А міг би дати армії

  2. Що ж це за прокурори та судді у нас такі? “Покаявся” військовий – підполковник, у власній “службовій недбалості” щодо крадіжки, як вбачається мільйона гривень народних грошей, – і відразу ж (у військовий час!), йому пробачили цей невеличкий грішок. Бо він, бачите, “не знав про злочинний план А.Коптюка”. :))) А позов до суду був адміністративний! Отак воно, хлопці та дівчата…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота