<

Поховали на місці, де заповідав: в останню путь провели директора урочища «Вовчак» Василя Мазурика

20:19 | 23.11.2023 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
5739
/ Коментарі відсутні

23-го листопада волиняни провели в останню путь патріота та націоналіста, ветерана московсько-української війни, депутата Турійської селищної ради, директора історико-культурного комплексу «Вовчак. Поліська Січ» Василя Мазурика.

Василь Мазурик займав активну життєву позицію, був патріотом своєї країни, одним з фундаторів відновлення урочища Вовчак. Після початку повномасштабного вторгнення, Василь став до лав ЗСУ у складі 14 бригади.

Пана Василя знали та поважали чимало мешканців Волинської області, він читав патріотичні лекції для молоді та старшого покоління на території зародження УПА. У спілкуванні з Василем Васильовичем відчувався його мужній дух, патріотизм та жага до Перемоги.

Василь Мазурик розповідав про свою місію та боротьбу, про те, що війна – це продовження боротьби воїнів УПА, наша Перемога – це перемога і для них, та перемога, якої вони так прагнули, і якої не дочекалися.

“Коли тяжко на душі, я завжди згадую хлопців з УПА, з Вовчака… Вони не мали ні держави, ні уряду, ні світового визнання, ні фінансової підтримки, ні можливості діяти легально на своїй землі. Вони не мали нічого з того, що сьогодні маємо ми. В них були лише ідея, мета і незламний дух”, – зазначав Василь.

Під керівництвом голови Турійського осередку Василя Мазурика у 2015-му році розпочали процес відновлення місця бойової слави УПА. Задля майбутніх поколінь на території урочища «Вовчак» було відтворено госпіталь, підстаршинську школу, перенесено хату, де народилася майбутня повстанка УПА. У хатині реалістично передано побут та умови життя тодішніх воїнів.

Чин поховання відбувся в урочищі «Вовчак», сакральному для Василя Васильовича місці, яке він по-особливому любив. «Осиротіли… Вовчак… Волинь… Україна», – повідомили про трагічну звістку колеги та друзі.

“Він любив нас усіх, усіх Вас і Україну! Йому боліло за усе, усе боліло… Відболіло. Важко вкласти хоча б в якісь рядки скромну велич нашого Василя Васильовича. Він не любив пафосу, любив Вовчак усім своїм великим серцем.
Вовчак зустрічай. Дубе мовчазно салютуй. Повстанці прийміть у стрій воїна хороброго й відважного. Вовчі лози й ліс густий оплакуйте сина свого. Дякуємо за чин! За мудрість й стійкість та сміливість”, – йшлося у дописі.

Дякуємо за боротьбу, діяльність на благо України! Вічна пам’ять!
Інтернет-видання “БУГ” висловлює щирі співчуття рідним та близьким померлого




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок