<

Перестало битися серце директора історико-культурного комплексу «Вовчак» Василя Мазурика

14:06 | 21.11.2023 / Володимир / , /
Перегляди
1218
/ Коментарі відсутні

Перестало битися серце директора «Історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ», а з травня – воїна 14-ї бригади Василя Мазурика.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Урочище “Вовчак”. Про чин поховання повідомлять згодом.

“Біль і порожнеча огорнула нас…Нестало нашого наставника, ідеолога й провідника Василя Мазурика. …не вистачає слів… Вічна памʼять й слава!” – йдеться у повідомленні.

Свого часу Василь Мазурик обіймав посаду голови Турійської районної державної адміністрації. Багато років пропрацював у лісовій галузі, був начальником управління лісового господарства у Волинській області.

У 2015 разом із колегами зводив оборонні споруди на Маріупольському напрямку фронту, пізніше доправляв ліс і будівельні матеріали на різні ділянки фронту. У цьому ж році під керівництвом Василя Мазурика розпочався процес відновлення місця бойової слави УПА та перетворення його на базу патріотичного виховання та вишколу.

Завдяки неоціненній праці туристи мають змогу пізнати історію Волині та боротьби українського народу за свободу. Місце сили, де вирує дух повстанської боротьби, там, де століття тому був осередок угрупування «УПА» Північ.

На урочищі «Вовчак», що між Володимирським та Турійським районом подружжя Мазуриків оживило історію, відновивши побут та умови, в яких жили тисячі повстанців.

Інтернет-видання “БУГ” висловлює щирі співчуття рідним та близьким померлого




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок