<

День козацтва та УПА: відбулось відкриття експозиції Князівської бригади на урочищі «Вовчак»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:25 | 15.10.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
1304
/ Коментарі відсутні

14-го жовтня з нагоди Дня захисників і захисниць та 80-річчя створення Української повстанської армії на території урочища «Вовчак» відбулось відкриття експозиції Князівської бригади.

Як розповів журналістам директор історико-культурного комплексу Василь Мазурик, у цей день традиційно вшановують героїв війни, віддають належну шану та повагу. Саме тут утворилась перша армія без держави та велись перші бої з окупантами нашої землі.

Відвідувачі спільно з військовим оркестром виконували українські пісні «Ой у лузі червона калина», також звучав Державний Гімн України.

Особливістю проведення даного заходу стало відкриття ще однієї експозиції, яка у майбутньому розповідатиме про історичні подвиги Князівської бригади. Художниця та волонтер Оксана Марченко розповіла, що усі речі, які знаходяться у музеї, передані військовослужбовцями з фронту.

Туристи матимуть змогу пізнати історію Волині та боротьби українського народу за свободу. Повз повстанські могили та цікаві історичні пам’ятки на історико-культурному комплексі «Вовчак» прокладено пішохідний та велосипедний маршрут місцями бойової слави УПА.

Раніше на цій території існувало село Вовчак, яке було стерте з лиця землі радянськими окупантами. У 2015-му році Волинською обласною організацією «Свобода» під керівництвом голови Турійського осередку Василя Мазурика розпочали процес відновлення місця бойової слави УПА.

Уже 28-го серпня 2016 року відвідувачі та туристи мали змогу побувати на відкритті першої черги історичного комплексу «Вовчак: Волинська Січ». Нагадаємо, що раніше журналісти БУГу вже відвідували урочище «Вовчак» та розповіли у статті про родзинку краю.

Пропонуємо читачам світлини з місця проведення заходу. А також рекомендуємо відвідати історико-культурний, аби прогулятись стежками бойової слави УПА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя