<

На Покрову у місці зародження УПА – урочищі «Вовчак» молились за українських захисників

17:04 | 2.10.2023 / Володимир / , /
Перегляди
958
/ Коментарі відсутні

1-го жовтня у свято Покрови Пресвятої Богородиці на території історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ», що розташований на межі Турійського і Володимирського районів, відбулись урочисті заходи.

Чимало туристів завітали в урочище «Вовчак», аби познайомитись детальніше з місцями бойової слави УПА. Саме тут утворилась перша армія без держави та велись перші бої з окупантами нашої землі.

Історик провів пізнавальну лекцію для студентів Волинського університету імені Лесі Українки, ВПО та усіх охочих поринути в історію нашого краю. Історико-краєзнавчий маршрут охоплює місця бойової слави УПА, повстанські могили та цікаві історичні об’єкти.

У храмі Всіх святих землі Української, що споруджений на честь борців за волю України минулих та сучасних епох, відбувся подячний молебень за захисників та захисниць.

На території історико-культурного комплексу діяла виставка «Комунізм=рашизм», що висвітлює паралелі між злочинами СРСР та сучасної росії. Посилаючись на історії людей, виставка демонструє, що криваві методи росії не змінилися ще з минулого століття.

Наразі «Вовчак» прикрашають не лише відновлені історичні деталі інтер’єру, а й виставка картин від учнів Володимирської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького, що присвячена Дню захисника України.

Діти відтворили у своїх картинах захисників, дякуючи їм за захист та спокій. Присутні мали змогу ознайомитись з поглядом школярів на історичні події через мистецтво.

Історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ» – пам’ятка про збройну боротьбу Української повстанської армії. Навесні 1943-го року у Вовчаку утворилися перші відділи Української повстанської армії. Місце дислокації отримало назву «Січ». У самому селі знаходився лише штаб, а навколо нього була зведена господарська інфраструктура.

В історичному минулому Вовчака, як адміністративно-повстанському центрі, проводили конференції та укладали військово-політичні союзи.

Нагадаємо, що тогоріч з нагоди Дня захисників і захисниць та 80-річчя створення Української повстанської армії на території урочища «Вовчак» відбулось відкриття експозиції Князівської бригади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок