<

У Нововолинську та Володимирі поновили видачу «Пакунків малюка»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 12.02.2021 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Пакунки малюка з удосконаленим наповненням надійшли 10-го та 11-го лютого у Нововолинську лікарню та пологовий Володимира-Волинського.

10-го лютого до управління соцзахисту Нововолинська надійшло 5 «пакунків малюка». Також 70 отримала міська лікарня, – пише сайт міста.

На даний час до управління соцзахисту Нововолинська надійшло 50 звернень за отриманням «пакунку малюка», з них – 31 особа отримала грошову компенсацію.

11-го лютого 65 пакунків отримав пологовий будинок КП «Володимир-Волинське ТМО», йдеться на фейсбук-сторінці закладу.

Пакунок складається з набору найнеобхідніших речей для немовляти в перші місяці життя, що забезпечують комфорт і безпеку маляти, задовольняють фізіологічні й пізнавальні потреби.

В Україні всі батьки отримують «Пакунки» безкоштовно у пологовому будинку.

Також передбачена процедура видачі структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання отримувача у разі:

  • відсутності «пакунка малюка» в закладі охорони здоров’я;
  • народження дитини за межами України;
  • народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я.

Щоб отримати «бейбі-бокс» в Управлінні соціального захисту населення необхідно у закладі охорони здоров’я взяти:

  • довідку про те, що «пакунок малюка» не видано у зв’язку з його відсутністю;
  • документ, що підтверджує факт народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я, а у разі коли заклад охорони здоров’я не проводив огляд матері та дитини, документ, що підтверджує факт народження дитини видається медичною консультативною комісією.

Заяву про отримання натуральної допомоги «пакунок малюка» необхідно подати не пізніше 30 календарних днів з дня народження дитини, а для дітей, які народжені поза межами закладу охорони здоров’я або за межами України заяву можна подати протягом 1 року з дня народження дитини.

У разі неотримання «пакунка малюка» протягом 30 днів з дня народження дитини з поважних причин, отримувач має право звернутись із заявою для отримання грошової компенсації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця