<

На Волині виявили 18 фактів крадіжки електроенергії

07:28 | 4.05.2024 / Новини / , , /
Перегляди
321
/ коментарі 2

У «Волиньобленерго» виявили факти споживання електроенергії для комерційних цілей за тарифом для населення, через що держава зазнає збитків.

Енергетики склали 18 актів на побутових споживачів, що використовують електроенергію на комерційні потреби, інформують у «Волиньобленерго».

«Тобто на своїх об’єктах вони провадили бізнес, але розраховувалися за електроенергію за ціною для населення. Цим було завдано шкоди державі. Адже тариф на електроенергію для побутових споживачів пільговий. Він суттєво нижчий від собівартості та вартості електроенергії для бізнесу», – пояснюють в обленерго.

Компенсовують різницю між ринковим тарифом та пільговою ціною у 2,64 грн/кВт·год «Енергоатом» та «Укргідроенерго». Такі обов’язки на них поклала держава.

У порушників є місяць, щоб звернутися до «Волиньобленерго» із заявою та встановити лічильники для обліку електроенергії, що споживається для непобутових потреб. Інакше їм без додаткового попередження припинять електропостачання.

«Прикро виявляти факти недобросовісного споживання електроенергії, коли до ремонтної кампанії та захисту обладнання залучаються всі можливості – від внутрішніх резервів до міжнародної допомоги», – йдеться в повідомленні.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця