<

Цьогоріч у Нововолинську зафіксували 30 випадків шахрайств: на брифінгу в мерії розповіли, як вберегтися від аферистів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 19.03.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Цьогоріч у Нововолинську сталося більше 30 випадків різних шахрайств. Віднайти злочинців – завдання не з легких. Тому місцеві правоохоронці рекомендують не допускати їх вчинення. Про це повідомили 19-го березня під час брифінгу в міській раді.

Міський голова Борис Карпус і начальник Нововолинського ВП №1 Володимир-Волинського районного відділу поліції ГУНП України у Волинській області Олександр Ципко розповіли про поширення випадків шахрайства в інтернеті. Про це йдеться на офіційній сторінці міської ради у фейсбуці.

Під час розмови вони розповіли про найбільш поширені види цього злочину, їх характерні ознаки та що потрібно робити, аби не потрапити “на вудочку” шахраїв.

Так від початку 2021 року нововолинські поліцейські зафіксували понад 30 фактів шахрайства.

Найбільш поширені три види шахрайства, які стаються в місті:

«Представник безпеки банку». Злочинець називає себе представником служби безпеки банку і просить назвати CVR-код вашої картки.

«Інтернет оголошення». Купівля і продаж товарів, замовлення послуг, оренда житла в інтернеті. Шахраї вимагають передплату за товар і не відправляють його покупцеві.

«Родич у біді». Шахраї переконують, що хтось із ваших близьких потрапив у біду. Тоді вимагають кошти за вирішення ситуації.

Начальник Нововолинського відділення поліції №1 Олександр Ципко запевнив, що одним з найефективніших методів у боротьбі з шахрайствами – це їх попередження.

“Можливо краще трошки переплатити за товар. Але, тоді, під час отримання, можна перевірити його якість і тільки тоді оплачувати. Це набагато надійніше. Якщо ж є дзвінки від так званих банківських працівників, то краще піти в банк і уточнити там чи дійсно телефонували саме звідти”, – наголосив поліцейський.

За його словами, аби вберегтися від шахраїв потрібно дотримуватися трьох правил: не вносити ніяких передплат за покупку в інтернеті, з представниками банків спілкуватись не по телефону, а безпосередньо під час зустрічі з ними та якщо вам телефонують і повідомляють про те, що ваші родичі потрапили в якусь халепу, не вірити, а відразу дзвонити в поліцію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця