<

Чотири ліцеї Нововолинська та три Володимира увійшли до двадцятки кращих на Волині за результатами НМТ

10:02 | 7.09.2023 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
2322
/ 1 коментар

Оприлюднили рейтинг загальноосвітніх навчальних закладів за результатами національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2023-му році. Згідно з таблицею, чотири ліцеї Нововолинська та три володимирські увійшли до двадцятки кращих на Волині за результатами НМТ.

Рейтинг загальноосвітніх шкіл Волинської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками НМТ опублікували «Освіта.ua».

Школи у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування з усіх предметів НМТ, та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи. 

Отож, у двадцятку найкращих ввійшли вісім навчальних закладів у Володимирському районі:

  • 3 місце – Ліцей імені Олександра Цинкаловського Володимирської міськради (рейт. бал – 137.5);
  • 4 місце – Нововолинський науковий ліцей Волинської обласної ради (рейт. бал – 136);
  • 5 місце – Устилузький ліцей (рейт. бал – 135.6);
  • 7 місце – Нововолинський ліцей №3 (рейт. бал – 134.7);
  • 10 місце – Нововолинський ліцей №8 (рейт. бал – 133.9);
  • 11 місце – Нововолинський ліцей №1 (рейт. бал – 133.3);
  • 12 місце – Володимир-Волинський ліцей Центр освіти Волинської обласної ради ( рейт. бал 132.5);
  • 17 місце – Володимирський ліцей №3 (рейт. бал – 131.7).

Усього в рейтингу 257 навчальних закладів усієї Волинської області, детальніше про алгоритм розрахунку рейтингового бала можна переглянути за посиланням.

Значний вплив на цьогорічний рейтинг має пороговий бал «склав / не склав», який у 2023 році був встановлений заздалегідь і став для деяких предметів значно нижчим, ніж у попередні роки. Так, з української мови не подолали поріг «склав / не склав» лише 0,09% учасників (у 2021 році – 7,45 %), що вплинуло на рейтингові таблиці, оскільки в рейтингу враховуються учасники, які не подолали пороговий бал з предмета.

Окрім того, учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном. Ці чинники істотно вплинули на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей. 




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок