<

На Волині порушують вимоги природоохоронного законодавства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:35 | 2.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
yFn38ui4g4c

Державну екологічну інспекцію у Волинській області в серпні 2014 року на вимогу обласної прокуратури залучили до проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Головненською селищною радою Любомльського району.

Під час перевірки з’ясували, що на території цієї селищної ради є об’єкти природо-заповідного фонду, зокрема джерела, з яких бере початок річка Прип’ять, – повідомляє  прес- служба Держекоінспекції.

Йдеться про гідрологічну пам’ятку природи «Джерело «Попова криниця» площею 0,01 гектара та гідрологічну пам’ятку природи «Джерело «Чайка» площею 0,02 гектара. Рішенням Волинської обласної ради в 1977 році їх передали під охорону раді селища Головне.

Згідно з охоронними зобов’язаннями, на території гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення забороняється діяльність, що суперечить її цільовому призначенню і загрожує збереженню природного комплексу. Зокрема йдеться про передачу в господарське використання окремих земельних ділянок пам’ятки природи, надання земельних ділянок під забудову, будь-яке будівництво споруд, не пов’язаних з охороною території пам’ятки природи, будь-яке засмічення, забруднення території пам’ятки природи та її водних об’єктів тощо.

У порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про природно-заповідний фонд України» межі зазначених територій та об’єктів природно-заповідного фонду не встановлені в натурі відповідно до законодавства.

Проектом встановлення меж селища Головне від 1994 року в переліку земель, які належать до складу селищної ради, взагалі не вказано, що на території населеного пункту є землі природо-заповідного фонду.

Частину зазначених земель із природо-заповідного фонду селищна рада передала у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Матеріали цього порушення природоохоронного законодавства передали в прокуратуру Волинської області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота