<

На окупованих землях росіяни руйнують медичну інфраструктуру і забороняють приймати ліки від Києва

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:26 | 2.05.2022 / Новини /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

Окупанти на захоплених землях вивозять і нищать медичну інфраструктуру, а ліки з підконтрольних Києву територій приймати забороняють. Через це закриваються заклади, не вистачає медиків, а жителі не можуть отримати в лікарнях належну допомогу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Так, за даними Міноборони, на Луганщині з інфекційного відділення Старобільська вивезли все обладнання, яке туди з 2014 року доставили за програмами міжнародних донорів та українського уряду. Серед вивезеного — апарати штучної вентиляції легень для боротьби з COVID-19.

На Харківщині в обласному протитуберкульозному диспансері Вовчанська людям із відкритою формою туберкульозу відмовили у допомозі й вигнали на вулицю, кажуть розвідники. Тепер там приміщення для лікування від інфекційних хвороб заповнюють пораненими росіянами, а лікарів змушують працювати на окупантів.

За інформацією Міноборони, медиків там змушують проходити перевірку на поліграфі. Якщо ж її не проходять, людину примусово відправляють на передову. Не можуть місцеві жителі отримати допомогу й у всіх лікарнях Балаклії, де теж лікують окупантів.

У Міноборони кажуть, що в Запорізькій області у Пологівській центральній районній лікарні окупанти облаштували склад боєприпасів, тож цивільних там теж не лікують. Персоналу забороняють надавати медичні послуги місцевому населенню.

А в Олешківській районній лікарні та міській лікарні Голої Пристані, за даними розвідки, обслуговують російських військових. Лікарям заборонили евакуюватися на підконтрольну Україні територію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя