<

У Любомльських школах вивчають фольклор та традиції нашого народу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 25.03.2015 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Виховуємо і вивчаємо традиції нашого народу

Вивчення фольклору у школі зумовлено проблемою збереження й примноження традицій народу, його культури, світогляду, – пише Любомльська РДА.

А тому в шкільному курсі чимало уваги приділяється вивченню усної народної творчості, зокрема п’ятикласники знайомляться із казками, прислів’ями, приказками та загадками.

Виховання патріотичних почуттів засобами фольклору розглядалось на семінарі учителів української мови та літератури, який нещодавно відбувся на базі Штунськоїї загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.

Урок літератури, проведений у 5 – класі, дав змогу поринути у світ фольклору, який записували учні від рідних і знайомих. Це і легенди, і прислів’я, і загадки. На уроці діти складали власні загадки, відгадували казкових героїв з описів та з екрану, продовжували незакінчене речення, інсценізували.

Кожен учень отримав подарунок від лисички за правильні відповіді.

Підсумковий урок на тему: «Усна народна творчість» провела вчитель української мови та літератури Л.В.Сидорук.

На круглому столі педагоги ділилися досвідом роботи з використання сучасних методів вивчення фольклору.

Організацію діяльності секцій МАН висвітлили Г.П.Ващук – методист РМК та керівник секції фольклористики, К.П.Оніщук – вчитель Штунської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ст.,  які презентували досвід наукових досліджень з фольклору в районі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок