<

Любомльський міжрайонний прокурор зустрівся з громадськими організаціями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:03 | 24.03.2015 / Любомль /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

Напередодні, з ініціативи прокурора Любомльської міжрайонної прокуратури Ярослава Грищенка відбулася зустріч з громадськими організаціями Любомльщини.

На зустрічі були присутні керівник «Правого сектору Любомльщини» Віталій Семенюк, керівник батальйону самооборони «Буг» Анатолій Романюк, голова «Народного контролю Волині» Юрій Кальчик та інші громадські активісти.

Мета зустрічі –  налагодження співпраці між громадськими організаціями, активістами та прокуратурою, спільне вирішення наболілих проблем краю.

Керівник «Правого сектора» сказав, що нині напрацювань є багато, але потрібно, щоб громадяни, котрі хочуть змін в районі, докладали максимум зусиль до цього. Спільними зусиллями зміни прийдуть на краще. «Нині на Любомльщині є проблеми з незаконною вирубкою лісів, незаконного риття піщаних кар’єрів. Це потрібно вирішувати», – зауважив Віталій.

Анатолій Романюк підняв питання щодо незаконного видобування піску окремими особами: «В одному із сіл району молодий чоловік вже кілька років краде пісок, на чому заробляє чималі гроші. Його вже неодноразово ловили «по гарячих слідах» міліціонери разом із нашою організацією, забирали техніку на штрафмайданчик, проте за рішенням суду він лише платив штраф за адміністративне правопорушення, забирав  транспорт й знову продовжує свою справу. Тут потрібні радикальніші способи боротьби з такими особами».

Юрій Кальчик розповів, що в Любомльському лісгоспі є досить багато осіб, котрі працюють без відповідного оформлення, яких називає «лісовими рабами». Заробітню плату вони отримують деревом, що зумовлює корупційні схеми в ДП Любомльське лісництво. «Ми також бачимо, як незаконно відбувається вирубка лісових масивів. З такими розвитком подій наше природнє багатство скоро зникне». – говорить пан Юрій.

Міжрайонний прокурор Ярослав Грищенко сказав, що у прокуратури є певні напрацювання по цих питаннях й відповідне звернення було скеровано в органи внутрішніх справ та екологічні інспекції, щоб ті провели перевірки. Якщо правопорушення будуть виявлені – прокуратура в межах закону буде реагувати.

DSC_0346
DSC_0345
DSC_0342




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок