<

Чи закриють школу в Любомльському районі?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:57 | 18.06.2015 / Любомль /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Зараз у всій країні відбуваються заходи щодо оптимізації загальноосвітніх навчальних закладів. Враховуючи тенденцію до зменшення кількості дитячого населення в окремих селах Любомльського району можливе призупинення роботи та реорганізація шкіл.

Вчора у навчальному накладі в селі Руда побував очільник районного відділу освіти Василь Стрільчук, де зустрівся з батьками учнів та сільською громадою. Метою зібрання було обговорення ситуації а також спільне вирішення того, як надалі організовувати навчання школярів.  Вислухати пропозиції селян прибули також районна та місцева влада, помічники народного депутата Ігор Торба та Андрій Бокоч.

Зі слів начальника райво, вартість навчання одного учня Рудненської  ЗОШ І ст. в чотири рази перевищує встановлені для цього норми. Цього навчального року школу відвідували восьмеро дітей: «Нам, швидше за все, якщо не буде змін в законодавстві, доведеться спільно вирішувати, як проводити навчання учнів. Серед варіантів: індивідуальне навчання або навчання школярів у сусідній Хворостівській школі. Ми зі свого боку не тримаємо за мету закриття навчального закладу, можливо разом зможемо відшукати вірне рішення для майбутнього школи».

На минулому тижні батьки написали звернення до народного депутата від даного округу, якого просять допомогти із проблемою, що виникла. Помічник нардепа Андрій Бокоч повідомив громаді, що робитиметься все можливе для її функціонування, проте селянам потрібно не сидіти на місці, а звертатися в усі відповідні органи, тоді повинен бути успіх.

В цьому селі школа та дитсадок знаходиться в одному приміщенні, й закриття навчання не дасть держави великої економії, оскільки опалення, електроенергія споживатиметься така ж. Економія лише на заробітній платні кількох вчителів. Категорично не згодні з таким розвитком подій місцеві жителі, які наголошують на тому, що після закриття школи село буде приреченим, молодь не захоче тут проживати, адже не буде де повноцінно навчатися їх дітям. Тим більше, будівля навчального закладу нова, побудована у 1995 році, й закриття призведе до її зруйнування, прикладів достатньо – варто лише глянути на приміщення колишніх колгоспів. А ще – село Руда вважається перспективним, оскільки селом проходить залізниця, поряд міжнародне шосе, котре будувалося до Євро-2012.

DSC_0156
DSC_0152




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер