<

Князівни теж воюють – у 14-ій бригаді розповідають про жінок: історія начальника пресслужби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:25 | 7.03.2020 / Новини /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Надія Замрига – начальник пресслужби 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. У ЗСУ прийшла 16-го лютого 2016 року. У день, який нещодавно почали відзначати, як професійне свято військового журналіста.

Про це розповідає пресслужба 14 бригади.

17 років Надія була цивільним журналістом, який спеціалізувався на армії, на прокуратурі, на міліції. Тому тема ЗСУ була їй близькою і зрозумілою.

“Прес-офіцер – це посередник між бригадою і суспільством, рупор. Це як свічка. В певній степені пресслужба взагалі як свічка. Якщо поставити під стіл, вона якби і світить, але світла не дає. А якщо поставити на стіл, то вона робить те саме, але видно у всьому приміщенні. Так і пресслужба. Бригада може воювати прекрасно, відмінно, успішно протистояти ворогу, але якщо пресслужба про це не розкаже, не посприяє журналістам, сама цього не зробить, то так то все і залишить ніде в історії”, – говорить Надія.

Найважчим у роботі прес-офіцера, на думку старшого лейтенанта Замриги, є завоювати довіру в особового складу. Завоювати довіру командирів підрозділів, командира бригади. Це найперше, що має зробити прес-офіцер. Відсутність цього, означає відсутність якісного результату. Довготривалі відрядження на схід України, постійний ризик і напруга змінюють кожного воїна.

“На війні ти починаєш цінувати те, на що раніше абсолютно не зверталася увага. Тому, що це було кожен день, це було постійно з дня в день, з року в рік. Людські цінності змінилися. Ти стаєш, з одного боку набагато жорсткішим, набагато заскорублішим душею, і, водночас, набагато гостріше сприймаєш деякі моменти в житті. Сонечко яскравіше світить. Раніше я не помічала його”, – відзначає Надія.

На завершення старший лейтенант Замрига додає: “Для того, щоб ми були нацією, потрібно починати з себе. Головне – не бути зрадниками. Не зраджувати себе, один одного і Україну”.

Нагадаємо, раніше у 14-ій бригаді розповіли історію заступника командира роти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок
20 Травня, Понеділок