<

На благодійному ярмарку в Іваничах для ЗСУ зібрали майже 28 тисяч гривень: фоторепортаж

20:03 | 18.09.2023 / Іваничі, Новини, Таблоїд / , , /
Перегляди
1753
/ Коментарі відсутні

17-го вересня в центрі Іванич відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Завдяки підтримці та небайдужості жителів селища, на допомогу Збройним Силам України вдалося зібрати майже 28 тисяч гривень.

Благодійний захід організувала місцева волонтерка Олександра Шептор, яка виготовляє для бійців сухі борщі та супи разом з командою дівчат, які плетуть для бійців маскувальні сітки.

Розпочався захід хвилиною мовчання за усіма загиблими Героями, які віддали свої життя за рідну країну та виконанням гімну України. Потому організаторка Олександра Шептор закликала присутніх не бути байдужими й донатити кошти. Вона повідомила, що цього разу гроші збирають, щоб допомогти батальйону, у якому з перших днів повномасштабного вторгнення росії в нашу країну служить її рідний брат. Наразі бійцям дуже потрібна потужна зброя, щоб нищити ворога.

“За час війни я допомагала усім, хто мене просив, й не відмовляла нікому. Мій брат воює в гарячих точках з перших днів війни і ще ні разу мене ні про що не просив. Але зараз йому потрібна допомога. Тому долучайтесь. Адже війна триває й омріяну перемогу можна здобути лише тоді, коли ми всі об’єднаємося і станемо надійним тилом й стабільною підтримкою ЗСУ”, – наголосила Олександра.

Закликав усіх присутніх долучитися до доброї справи й не бути байдужими отець Андрій. За його словами, символічно, що благодійний захід відбувається в день святих Віри, Надії, Любові і їх матері Софії. Адже зараз дуже важливо вірити в Бога і своїх воїнів-захисників, любити свою рідну країну й один одного, а також надіятись на перемогу.

“Зараз дуже потрібно робити хороші справи та вчинки. Сьогодні ми в нашому селищі долучаємося до хорошої справи – це благодійний ярмарок, який знову наближає нас до Перемоги. Своїми чіткими кроками з вірою і впевненістю ми здолаємо нашого ворога.

Сьогоднішнє свято Віри, Надії й Любові знаменує наші основні чесноти, без яких дуже важко здолати ворога. Бо ж необхідно мати віру в Перемогу, надію на прекрасне майбутнє і любов до нашої Батьківщини і один до одного. Тож давайте всі разом будемо трудитись на славу нашої Перемоги. Хай Господь всіх благословляє на хороші справи. Будьте щедрі й милосердні й Господь сторицею нам поверне”, – зазначив священник.

Під час ярмарку відвідувачі мали можливість посмакувати випічкою та різноманітними смаколиками і солодощами, які спеціально власноруч приготували небайдужі кулінари, а також втамувати спрагу прохолодними лимонадами та мохіто.

А ще жителі селища залюбки купували декоративні вироби, картини, мило і свічки ручної роботи, букетики із цукерок, сувеніри, магнітики, дерев’яні вироби, кошики із лози, дитячі іграшки, а також всілякі оригінальні дрібнички.

Окрім цього, придбати можна було смачні “сухі” супи і борщі, які волонтери заготовляють і передають бійцям на передову, та тушкованки, які півтора року спеціально для військових робить місцевий мешканець.

Подбали організатори і про малечу. Найменші відвідувачі благодійного заходу залюбки робили аквагрим та малювали малюнки, які волонтери передадуть військовим. Чималий ажіотаж у дітей і дорослих викликала благодійна лотерея, під час якої можна було за символічну плату виграти м’які іграшки.

Окрім розваг, дітям запропонували проявити патріотизм й продемонструвати свої вміння і вони з радістю підхопили цю ідею. Протягом кількох годин на імпровізованій сцені біля пам’ятника Тарасу Шевченку без перестанку звучали пісні про рідну країну, мужність й відважність нашого народу та героїзм військових. Найактуальнішими були “Ой у лузі червона калина” та “Стефанія”.

Також присутні залюбки фотографувалися біля фотостенда з українськими прапорами, які передали бійці з передової зі своїми підписами і побажаннями, та біля картини з рускім кораблем. Нагадаємо, це точна копія тієї, яку випускники намалювали на подвір’ї біля ліцею №1, а дирекція звеліла знищити, однак минулорічні одинадцятикласники відновили її на стенді.

Чимало охочих було сфотографуватися з військовою амуніцією наших відважних бійців біля автомобіля, який розбили орки на передовій, а місцевий мешканець Іван Мазурок пригнав його з передової і наразі займається його ремонтом.

Долучилися до благодійного заходу й талановиті маленькі співачки з Павлівської громади – сестрички Валентинка і Злата Рода із села Самоволя, які, нагадаємо, регулярно долучаються до збору коштів ЗСУ. Наприклад, ходять від будинку до будинку, по кафе і закладах торгівлі і співають. Дівчатка не лише потішили присутніх своїм співом, але й “заробили” своїми виступами в іваничівських магазинах 3 тисячі 700 гривень, які передали Олександрі Шептор.

Зауважимо, що благодійний марафон чомусь відвідало мало людей. Більшість жителів громади, на жаль, ярмарок просто проігнорували. Та все ж організаторам ярмарку вдалося зібрати 27 тисяч 860 гривень.

Організаторка заходу закликала людей допомагати активніше й не бути байдужими. Адже війна триває й хлопці на передовій продовжують боронити нашу країну, щосекунди ризикуючи своїми життями. І їм вкрай необхідна наша допомога. Активістка наголосила, що лише спільними зусиллями ми зможемо перемогти.

Якщо ви не мали можливості долучитися до участі в ярмарку, проте прагнете допомогти військовим в покупці такої необхідної їм зброї, то можете перерахувати кошти за реквізитами:

Картка: 4149 4999 9070 5111 – Олександра Шептор

Пропонуємо читачам БУГу переглянути фоторепортаж із благодійного заходу:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота