<

Джамала презентувала новий студійний альбом «Крила»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:32 | 12.10.2018 / Новини /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

12-го жовтня відбулася прем’єра п’ятого студійного альбому української співачки Джамали – Крила. У Києві альбом наживо можна буде послухати 23 листопада в клубі Bel Etage. А вже через місяць після релізу співачка відправляється в тур на підтримку альбому.

Вихід альбому Крила – одна зі знакових українських музичних подій року. І одночасно новий етап у творчості Джамали – заміжжя і народження сина, як і перемога в Євробаченні 2016 не могли не накласти відбиток на звучання і зміст нових пісень, – пише НВ Style.

Крила – промовиста назва. По-перше, так називається заголовна пісня альбому. По-друге, у співачки дійсно виросли крила, це її підтримка, опора, любов, турбота і натхнення – чоловік Бекір і син Емір-Рахман, вони допомагають Джамалі розправляти крила і літати. По-третє, образ птахів вже не раз з’являється в її творчості. Згадайте хоча б Bird з альбому All or Nothing (2013), а також назву її офіційного фан-клубу Jamala’s birds.

До нового альбому увійшло десять композицій: сім з них написані українською мовою і три англійською. Для роботи над альбомом Джамала запросила українського джазового піаніста, що живе в Нью-Йорку Єфима Чупахіна (співачка вже не раз виступала з ним, наприклад, один з найбільш знакових виступів відбувся на головній сцені Alfa Jazz Fest 2016 у Львові), а також гітариста групи «Океан Ельзи» Володимира Опсеницю. На три пісні з альбому вже знято кліпи – це Крила (режисер Анна Копилова), Сумую і I Believe In You (режисер Ігор Стеколенко).

Пісні в альбомі за характером дуже різні – від ніжної і чистої Любити, надихаючої Крила, грайливою Незнайомець до драматичної і напруженої Натовп, написаної за мотивами поеми Олени Теліги (за емоційним напруженням її можна поставити в один ряд із 1944, Неандертальці на вірші Ліни Костенко, Пісня про дружбу і Злива, створеної в колаборації з Андрієм Хливнюком і Дмитром Шуровим).

«У цьому альбомі можна почути кілька музичних стилів: від минималистичной електронної музики до насиченого соулу а-ля Motown Records 70-х. Я писала його протягом останніх півтора року, і за цей час в моєму житті відбулося багато подій, головні з яких – це заміжжя і народження сина. Звичайно, все це вплинуло і на звучання, і на зміст альбому. Про кожну пісню хочеться сказати окремо, всі вони дуже важливі для мене», – поділилася Джамала.

Крила про те, що кожному з нас потрібна підтримка інших людей. На кожному етапі нашого життя зустрічаються люди, які нам допомагають, надихають і окриляють. Особливо це важливо в важкі хвилини, коли ти сидиш і думаєш: «Ну, чому я? Чому саме мені дістаються найскладніші випробування?» У ці хвилини тобі і потрібні ці крила, будь-то віра, ангел або кохана людина поруч.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок