<

Другого президента Вірменії заарештували, звинувативши у поваленні конституційного ладу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 28.07.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Другого президента Вірменії Роберта Кочаряна (1998-2008 рр.), обвинуваченого у справі про розгін акцій протестів 1 березня 2008 року і у поваленні конституційного ладу, заарештовано на два місяці.

Відповідне рішення ухвалив суд першої інстанції Єревана, задовольнивши клопотання Спеціальної слідчої служби Вірменії про арешт Кочаряна, – повідомляє Українська правда з посиланням на Новости Армении.

26 липня Спеціальна слідча служба Вірменії висунула звинувачення щодо Кочаряна в рамках справи про розгін демонстрації 1 березня 2008 року.

“На основі зіставлення отриманих в ході попереднього слідства у кримінальній справі щодо подій 1-2 березня доказів, колишньому президенту Вірменії пред’явлено звинувачення за ч.1 ст.300.1 КК Вірменії в тому, що він за попередньою згодою з іншими особами повалив конституційний лад. До суду першої інстанції направлено клопотання про арешт Кочаряна”, – повідомила служба.

Адвокати, що представляють інтереси Кочаряна, мають намір оскаржити рішення про арешт свого підзахисного.

Як заявив після оголошення рішення суду один з адвокатів, Рубен Саакян, екс-президент Вірменії “спокійно відреагував на це рішення”.

“Роберт Кочарян дуже спокійно відреагував на рішення про свій арешт. Він не робив жодних заяв”, – повідомив адвокат.

1-2 березня 2008 року прихильники першого президента Левона Тер-Петросяна вийшли на вулиці, протестуючи проти підсумків президентських виборів,  де переміг Серж Саргсян, та вимагаючи перерахунку голосів. Учасників протестів було розігнано.

Кочарян запровадив надзвичайний стан у країні. Війська застосовували вогнепальну зброю проти сотень тисяч протестуючих, які розбили у центрі Єревана намети. Під час зіткнень загинули десять людей, понад 250 отримали поранення.

Саргсян пішов у відставку у квітні 2018 року, будучи прем’єр-міністром після двох президентських термінів. Його призначення на пост прем’єра призвело до масових протестів – т.зв. “Оксамитової революції”. В результаті пост прем’єр-міністра посів лідер протестів Нікол Пашинян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота