<

Вікторія Скриннікова: “Ми сподіваємось, що нове приміщення дозволить нам краще реалізовувати задумане”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:55 | 16.06.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

На початку лютого 2010 року в місті Нововолинську почав діяти благодійний фонд «Карітас-Волинь», який входить у загальну мережу організації «Карітас-Україна».

Метою фонду є забезпечення соціальної допомоги та підтримки найбільш потребуючого населення України незалежно від національної приналежності чи віросповідання.

В період з вересня 2010-го року по жовтень 2013-го “Карітас-Волинь” реалізовував проект «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» з метою зменшити негативні наслідки трудової міграції в українському суспільстві, особливо, що стосується дітей та молоді.

Дітям надавалась соціально-психологічна підтримка, відбувались активуючі заходи та групові заняття на згуртованість, корегування самооцінки, розвитку комунікативних вмінь, відкриття внутрішніх ресурсів.  Також здійснювались інформаційні та просвітницькі заходи на різні тематики, актуальні для дітей та молоді відповідного віку, інформаційні заходи для батьків та опікунів.

DSC_6619

Журналісти інтернет-видання “БУГ” вирішили поспілкуватись з працівниками “Карітас-Волинь” у Нововолинську Вікторією Скринніковою, Тетяною Галицькою та Наталією Гавронською.

Скажіть будь ласка, чим займається організація “Карітас-Волинь” після завершення проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів»?

З 2013-го року і по сьогоднішній день в нас діє інший проект, ширшого спрямування. Розширилась також соціальна група дітей, з якими ми працюємо. Врахований також досвід, набутий за попередні роки. Тепер ми займаємось психологічною і соціальною підтримкою дітей, які мають труднощі в вихованні, навчанні, соціалізації. З цим можуть стикнутись будь-які сім’ї, не обмежуючись якоюсь цільовою групою. Такі проблеми можуть виникнути з кожною дитиною, не зважаючи на матеріальний стан батьків. На сьогоднішній день поняття “неблагополучна сім’я” інтерпретується в іншому варіанті, коли незалежно від свого соціального, фінансового статусу батьки не справляються з обов’язками, особливо з вихованням дітей. Але взагалі “Карітас-Україна” робить ставку на  дітей, які знаходяться в складних життєвих умовах.

DSC_6617

Які у вас плани, перспективи на майбутнє?

Вже скоро ми плануємо перехати в інше, більше приміщення, тому свою діяльність ми теж плануємо розширяти. Будемо працювати з неповносправними дітьми. У нас діють проекти в цьому напрямку. Займаємось соціальними майстернями, можливо, чули про проект “Різдв’яна свічка”, яка відбувається вже п’ять років поспіль. Залучається молодь з особливими потребами, яка виготовляє святкові прикраси, запаковує їх, а наші регіональні організації розповсюджують по всій Україні. Виручені кошти потім використовуються на різні потреби цих дітей – оздоровлення, екскурсії.

DSC_6615

До речі, а куди саме ви плануєте переїхати?

Наразі ми перебуваємо в орендованому, тимчасовому приміщенні. Просто наш центр двічі заливало, коли ми знаходились в напівпідвалі. Сподіваємось до кінця червня перебратись у міжшкільний навчально-виробничий комбінат, де ми взяли половину дитячого садочка в довгострокову оренду. В частині приміщення вже зроблений ремонт. Надіємось, що цей ресурс дозволить нам краще реалізовувати задумане.

Куди буде направлена ваша діяльність найближчим часом?

На базі нашого нового центру буде організований табір денного перебування. Це при невеликому бюджеті дозволить професійно забезпечити дозвілля дітей. По закінченю шкільних заходів такого ж спрямування ми відкриваємо табір з 22-го червня.

DSC_6620




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *