<

Вчені визначили, як можна передбачити тривалість життя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:41 | 9.12.2016 / Борщ /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Вчені встановили, що її можна визначити за довжиною тіломір в хромосомах.

Фахівці встановили, що за довжиною тіломір в хромосомах можна встановити тривалість життя людини. А крім того – визначити здатність жінки народжувати дітей в пізньому віці, передає EurekAlert!. Висновки нового дослідження були опубліковані в журналі Menopause, – пише Корреспондент.

У роботі зазначено, що тіломірами є кінцеві ділянки хромосом. Вони забезпечують захист життєво важливої ДНК в процесі її подвоєння, запобігаючи втраті нуклеїнових ланцюжків.

Чим старшою стає людина, тим менша довжина її тіломір. На думку вчених, дана закономірність може допомогти подовжити життя.

Зазначається, що в дослідженні фахівці ґрунтувалися на даних роботи Long Life Family Study, згідно з якою, шансів на більш тривале життя більше у тих жінок, які народили останню дитину після 33 років, ніж у тих, які встигли до 29-ти.

Дослідники встановили, що жінки, які народили останню дитину після 33 років, мали в хромосомах більше довгих тіломір. Також експерти вважають, що тіломіри можуть також бути показниками здоров’я і ​​шансом на повільне старіння.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *