<

У Гренландії виявлена можливо найстаріша форма життя на Землі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:45 | 2.09.2016 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Виявлено скам’янілості, яким близько 3,7 мільярдів років.

Група вчених виявила в Гренландії скам’янілості, які можуть стати найстарішим слідом життя на Землі. За оцінками фахівців, зробленій знахідці близько 3,7 мільярда років, передає Корреспондент з посиланням на Nature.

Як вважають дослідники, виявлені крихітні виступи на скелях, розміром від одного до чотирьох сантиметрів, є скам’янілими колоніями бактерій – стоматолітами.

Якщо знахідка не виявиться випадковим природним утворенням і припущення вчених підтвердиться, то дані скам’янілості будуть визнані найстаршими у світі залишками життя.

“Це вказує, що Земля 3,7 мільярда років тому більше не була пеклом. Це було місце, на якому могло процвітати життя”, – зазначив один з дослідників Аллен Нутман.

Відомо, що наразі найдавнішими копалинами подібного роду є скам’янілості, знайдені в Австралії. Вчені заявляють, що їхній вік – 220 мільйонів років.

За загальноприйнятою теорією Земля утворилася 4,6 мільярда років тому. Припущення про виникнення життя 4 мільярди років тому, тобто після закінчення бомбардування планети астероїдами, вчені висловлювали і раніше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *