<

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

10:31 | 3.05.2024 / Борщ / /
Перегляди
70
/ Коментарі відсутні

Пофарбувати яйця на Великдень можна натуральними барвниками. Знадобляться лише натуральні інгредієнти, які є на багатьох кухнях.

Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал “Aesthetic&Eat”.

Що знадобиться

Головний секрет інтенсивного кольору – яйця попередньо необхідно знежирити оцтом чи спиртом.

На відео можна побачити всі нюанси успішного фарбування яєць за допомогою фіолетової капусти, каркаде та куркуми.

Фарба для великодніх яєць виготовляється з різних продуктів з комори: буряк – рожевий або червоний, червона капуста – синій, куркума – жовтий.

Щоб пофарбувати яйця у три варіанти, знадобляться такі продукти:

  • яйця курячі – 9 шт.
  • вода – 4 л
  • капуста червоноголова – 300 г
  • сіль – 2 ст.л
  • куркума – 4 ст.л
  • оцет – 2 ст.л
  • чай каркаде – 70 г

Спосіб фарбування капустою

Яйця викладіть у каструлю, залийте 1 л водою і зваріть до готовності впродовж 8-10 хвилин.

Важливо перед фарбуванням яйця знежирити.

Для першого варіанту фарбування наріжте червоноголову капусту на довільні шматочки та відправте їх у каструлю. Все залийте водою, додайте сіль і після закипання проваріть 30 хвилин.

Процідіть відвар і дайте йому охолонути впродовж 10 хвилин, потім покладіть 3 зварених яйця і залиште на 30 хвилин. Потім дістаньте їх і викладіть на серветку. Вони мають вийти ніжно голубого кольору.

Як пофарбувати яйця червононогою капустою 

Спосіб з куркумою

Для другого варіанту в каструлю насипте куркуму, залийте 1 л водою і додайте сіль.

Після закипання проваріть 5 хвилин та дайте відвару охолонути 10 хвилин.

Потім покладіть в нього 3 зварені яйця на 1 годину.

Викладіть яйця жовтого кольору на серветку і дайте їм висохнути.

Як пофарбувати яйця куркумою

Спосіб з чаєм каркаде

3 зварені яйця покладіть в каструлю, залийте 1 л водою, додайте каркаде, сіль і залийте водою.

Розчин доведіть до кипіння і варіть 7 хвилин. Яйця потрібно залишити у розчині на 30 хвилин.

Після цього дістаньте яйця з відвару та просушіть на серветках.

В результаті вони виходять сіро-мармурового кольору.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *