<

Контроль видатків бюджетних коштів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 12.02.2016 / Блоги / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Корупція – це ракова пухлина, яка поїдає нашу країну. Чому так сталося?

Закритість влади, двояке трактування законів призвело до можливості маніпулювання рішеннями так, як вигідно певним особам.
Для подолання цієї злочинної традиції необхідно владу зробити прозорою, відкритою, щоб кожен посадовець знав, що всі рішення, які приймаються ним виставленні на публічне висвітлення.

На сьогоднішній день Законом України вже передбачено антикорупційні заходи, які повинні проваджуватися в місцевих радах, та, на жаль, не всі ради добровільно імплементують ці зміни в своїй роботі.

Так ЗУ «Про доступ до публічної інформації» передбачає право кожного мешканця на вільний доступ до всіх проектів та рішень місцевих органів. Звичайний свідомий громадянин повинен реагувати на всі незаконні дії влади, подаючи позови до суду, розвиваючи резонанс в суспільстві, пресі. На сьогоднішній день, на жаль, більшість громадян навіть не чули про такі можливості, а влада відповідно реалізує свій шанс та користується байдужістю суспільства і продовжує по-тихому дарувати землі, витрачати бюджетні кошти на свій розсуд.
Виконуючи передвиборчі обіцянки, наша команда «Об’єднання «Самопоміч» постійно намагається зробити владу більш відкритою. Запровадили антикорупційну комісію, яка розглядає інноваційні підходи управління.

З метою забезпечення прозорості та відкритості закупівель, економії бюджетних витрат, розширення реальної конкуренції при здійсненні закупівель 08.02.2016 р. депутати від “Об’єднання Самопоміч” м.Нововолинська зареєстрували проект рішення міської ради “Про електронні торги”.

Документ встановлює загальний порядок здійснення закупівель товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами Нововолинської міської ради у системі електронних державних закупівель ProZorro.

Тепер кожен мешканець, підприємець міста зможе бачити, що саме хочуть придбати за кошти нашої громади та за яку суму. Знаючи, що придбано нашими розпорядниками коштів, ми зможемо вимагати від них певних звітів за використання майна та більш якісно проводити контроль.

Команда «Самопомочі» закликає мешканців міста активно долучатись до контролю влади, повідомляти будь-яку інформацію, свої зауваження, пропозиції щодо питань, які виносяться на розгляд сесії та ін. Завдяки Вам ми зможемо зробити об’єктивну оцінку порушених питань (проаналізувати проблеми не з точки зору нав’язаної нам думки посадовців, а за Вашою наданою інформацією ), та прийняти вірні рішення. Не будьте байдужими, допомагайте нам побачити приховані речі!

м.Нововолинськ, вул.Нововолинська 51, офіс «Об’єднання «Самопоміч»
Депутат Волинський обласної ради Бабійчук Борис Федорович




коментарів: 3
  1. Непрозорих проблем – купа. Як і місцевих депутатів, що підтрмують непрозорість рішень внесених у повістку дня 5-каденцієвим “папою”. Хто формує порядок денний сесій? Хто любіює ці питання? Із чиєї подачі на “дні депутата” (читай – власне, правдивій сесії) присутній моральний тиск та психологічна обробка депутатських фракцій для досягнення чиїхось шкурних інтересів? Чому мовчать наші новообрані депутати, задираючи руки по сигналу “смотрящого”? Чому не запроваджена аудіо/відеофіксація виступів та поіменного голосування? Чи не пора за ці та інші провини внести на сесію проект рішення про недовіру міському голові, врешті-решт?

  2. Так ти і є представник “ракової пухлини” .
    Чи не ти прийняв в список своєї партії “шахтних босів” по команди з верху?
    Чи не ти поступиа підло з Романом, коли хлопці показали свою принципову позицію відносно політичної корупції?
    Як “падлюка” може тепер розказувати як вона буде боротися?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *