<

Як вибрати варильню поверхню

11:09 | 3.04.2024 / Статті / /
Перегляди
60
/ Коментарі відсутні

Альтернатива великій комбінованій плиті підлогового типу — компактна варильна поверхня. Її можна використовувати в тандемі з окремою духовкою будь-якого типу. Місце встановлення обрати набагато легше, оскільки його потрібно небагато. В кутку поряд зі стіною, посередині стільниці, в межах кухонного острова — є варіанти. Асортимент варильних різного розміру і дизайну величезний. 

Тип поверхні

Крім трьох різновидів поверхонь — газових, електричних та комбінованих — виділяють індукційні моделі. Різниця між плитами полягає у способі нагрівання:

  1. Електроплити працюють від розетки та використовують трубчасті нагрівальні елементи — схожі на ті, якими оснащуються бойлери та обігрівачі;
  2. з індукцією — замість ТЕНа мають котушку, що пропускає частотний електричний струм та формує магнітне поле;
  3. газові — під’єднуються до газопроводу, рідше — беруть газ з балонів;
  4. комбіновані — на двох типах палива одночасно (газ + електроенергія).

За ціною найдоступніші панелі на газі, але з погляду окупності виграє будь-яка доступна за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/vstraivaemaya-tekh/poverhnosti/indukcionnaya/ плита індукційна. 

Виробник

Низькі ціни працюють краще будь-якої реклами. Але в гонитві за економією можна натрапити на недобросовісний бренд. Краще обирати серед добре знайомих виробників:

  • Варочна поверхня Електролюкс прослужить багато років та збереже первозданний вигляд після численних кулінарних експериментів;
  • Плита Сіменс високої якості;
  • Самсунг — тішить зручним керуванням та корисними додатковими функціями;
  • Beko — приємна для гаманця, бо належить до бюджетного цінового сегмента.

Кількість конфорок

Скільки робочих зон має плита, стільки й страв можна готувати одночасно. Для одного користувача достатньо пари конфорок з нагрівом середньої інтенсивності. Для середньостатистичної родини вистачить 3-4 конфорок, а багатодітним сім’ям буває замало й п’яти. Рятує можливість об’єднання сусідніх конфорок в одну велику, коли доводиться мати справу з об’ємистим посудом.

Матеріал поверхні

Металеві плитки з емаллю легко миються та підходять до різних інтер’єрів, але механічних впливів, особливо абразивних мийних засобів та гострих предметів, бояться. Моделі з нержавійки стійкі до пошкоджень, впливу вологи та високих температур. Швидко забруднюються, якщо «фініш» глянцевий.

Панелі з загартованого скла витривалі, міцні й термостійкі. З часом можуть з’явитися сколи на куточках корпусу, але на якість роботи це не впливає. Склокерамічні плити витримують найвищі температури та легко відмиваються від забруднень (якщо це не засохлі сліди солодкої їжі). Єдина їхня «ахіллесова п’ята» — точкові удари.

Тип керування

Механічне керування надійне та довговічне. Для контролю роботи конфорок використовуються поворотні ручки з матеріалів, які не нагріваються. Найчастіше перемикачі знімні, тому у разі забруднення можливо здійснити повний «клінінг». 

Сенсорне — набагато сучасніше. Швидко реагує на дотики, не псує дизайн плитки. Його головна перевага — найтонкіші налаштування та наявність допоміжних опцій/режимів.

Серед критеріїв, про які не можна забувати, — механізми захисту. У газових це газ-контроль, який призначений для попередження витоків палива. У електричних — індикація залишкового тепла та автоматичне відключення. Індукційні плитки оснащують системою автоблокування, захисту від дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *