<

Як створити власний сайт на хостингу, не використовуючи навіть WordPress?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 22.04.2023 / Статті / /
Перегляди
62
/ Коментарі відсутні

Система управління сайтами WordPress – найпопулярніша у світі CMS, на сьогодні вона займає близько 70-80% ринку. Без малого, сотні мільйонів сайтів розроблені та знаходяться під управлінням даної системи. В Україні доля ринку дещо відрізняється від світового, тут на Вордпресс припадає до 50%, адже у нас також популярні Drupal Joomla, а багато інтернет-магазинів розроблені і працюють на DLE або Bitrix.

Свою популярність WordPress завоював не просто так, на це є ряд причин:

  • тисячі готових шаблонів, платних і безкоштовних під будь-які тематики і задачі;
  • ком’юніті що розвивається та генерує мануали та підтримує розвиток проекту;
  • плагіни розгортання і переносу сайту в 1 клік, що дозволяє швидко змінювати хостинг;
  • націленість на перехід до “drug and drop” системи побудови сайту, коли ви просто перетягуєте потрібні елементи дизайну. 

Разом з тим, розробка сайту на WordPress  потребує певних навичок та розуміння специфічної структури, за якою працює CMS. 

То ж чи можна створити сайт взагалі без досвіду у сайтобудуванні? 

На допомогу прийдуть так звані конструктори сайтів, вони бувають кількох типів, але основних можливо виділити два:

Конструктор сайту, як послуга хостингу (приклад хостингу з конструктором) в такому випадку провайдер хостингу надає конструктор як додатковий функціонал. Вам достатньо придбати підходящий(зазвичай і мінімальний) тариф хостингу і зареєструвати домен. На все, з урахуванням річної оплати, ви можете витратити близько 1000 грн. Сам процес збірки сайту включає усього декілька етапів:

  • вибір шаблону на ваш смак;
  • редагування текстів, кольорової гами;
  • додавання вашого контенту(тексту, зображень, посилань);
  • тонке налаштування (метатеги, підключення аналітики);
  • публікація сайту.

В такому варіанті, у вас є постійний доступ до редагування сайту, а все що потрібно оплачувати – хостинг та домен.

Конструктор сайту як сервіс – так працюють сайти типу Wix, Prom, Tilda. Частіше всього ви або сворюєте сайт безкоштовно, або сплачуєте лише конструктор. З такої точки зору, схоже, що вам не доведеться платити за хостинг чи домен, проте це не так. Створивши сайт безкоштовно, для його подальшого утримання та редагування вам потрібно буде сплачувати саме вартість конструктора. Також потрібно буде платити і домен. В такому разі вартість вашого сайту на рік складе від 3000 грн. 

Щодо процесу створення самого сайту, він ідентичний конструктору на хостингу. 

Великим мінусом таких конструкторів можна назвати також їхню неповороткість. Якщо більшість хостинг провайдерів використовують одну із популярних розробок типу SitePro чи  Weebly і ви вільно можете міняти провайдера хостингу, просто переносячи свій проект, то в випадку з конструкторами як сервісами, швидше за все, ви не зможете розгорнути створений вами сайт на звичайному хостингу. В такому разі ваш сайт втрачає гнучкість, таку необхідну у сучасному мінливому світі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *