<

Як корисно харчуватись: факти про органічну їжу*

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:38 | 26.07.2017 / Статті / /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Органічні продукти, що колись зустрічалися лише в магазинах здорового харчування, сьогодні можна придбати в більшості супермаркетів. І це спровокувало певні дискусії у суспільстві.

У магазинах, ви можете побачити як звичайне яблуко, так і органічне. Обидва вони міцні та червоні, містять вітаміни та клітковину, і обидва позбавлені жирів, натрію та холестерину. Що ж обрати? Пропонуємо вам дізнатися різницю між такими продуктами, перш ніж купувати.

Слово “органічне” стосується способу, яким фермери вирощують та обробляють сільськогосподарську продукцію, таку як фрукти, овочі, зерно, молочні продукти та м’ясо. Методи органічного землеробства розроблені таким чином, щоб досягти наступних цілей:

  • Підвищення якості грунтів та води;
  • Зниження забруднень;
  • Забезпечення безпечних, здорових місць проживання худоби;
  • Забезпечення природної поведінки худоби;
  • Сприяння самодостатньому циклу ресурсів на фермі.

Головна мета органічного господарства – працювати з природою, а не проти неї. Це означає – підвищення рівня добробуту тварин, зниження рівня пестицидів, відсутність виготовлених гербіцидів або штучних добрив та більш екологічно безпечне управління землею та природнім середовищем. Це в певній мірі повернення до первинних засобів ведення господарства, коли в якості добрив використовували гній, солому та інші природні добрива.

Органічне завжди означає:

– Менше пестицидів;

– Відсутність штучних барвників та консервантів;

– Найвищі стандарти добробуту тварин;

– Відсутність планового застосування антибіотиків;

– Відсутність ГМО.

Органічна їжа трохи дорожча за їжу вирощену звичайним способом, але якщо ви встановите деякі пріоритети, то зможете придбати органічні продукти харчування та залишатись в рамках сімейного бюджету. В першу чергу купуйте сезонні продукти. Вони будуть і дешевшими, і свіжішими. Багато міст, а також невеликих містечок, проводять щотижневий ринок фермерів, де місцеві аграрії продають свою продукцію на вуличному ринку простонеба, часто зі знижкою у порівнянні з продуктовими магазинами.

Екологічно чисті продукти в наш час можна знайти не лише в фермерських господарствах. Інтернет-магазини постачають сертифіковані органічні товари. Їх перевагою є зручність та швидкість здійснення покупки.

Еко-продукти FermerGreen – це високоякісний бренд, що заслужив авторитет на ринку. Тут ви можете знайти все, що забажаєте. Та щоб ви не купили – від бавовняних нитців до моркви, чи органічний хліб та випічка – коли ви обираєте органічні продукти, напої або предмети краси і текстиль, ви обираєте якісні та корисні продукти, що сприяють безпечному довкіллю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *