<

Комісія не підписала контракт із директором Володимир-Волинського педколеджу Миколою Савельєвим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:26 | 17.02.2016 / Володимир /
Перегляди
17
/ коментарі 22

У комунальному закладі «Володимир-Волинський педагогічний коледж імені А. Ю. Кримського» відбувся конкурс на заміщення посади керівника навчального закладу.

Як наслідок, облраду просять затвердити кандидатуру колишнього керівника освітньої установи, відбираючи в органа місцевого самоврядування можливість впливати на кадрову політику, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму сьогодні, 17-го лютого, у прес-центрі обласної ради.

Гостро обговорюваним стало питання щодо призначення керівника у володимир-волинського педколеджу, а саме – Миколи Савельєва.

Зауважимо, що законодавство України дає певні повноваження місцевим органам самоврядування, відповідно до яких, депутати облради ухвалили процедуру призначення керівників професійно-технічних навчальних закладів. Тобто, щоб обрати кандидатуру на посаду керівника освітнього закладу має бути подання від голови облради.

До слова, таке рішення стало вимогою часу, адже Київ передав на утримання регіонів профтехосвіту, що лягає додатковим фінансовим тягарем на бюджети Волині у сумі близько 170 мільйонів гривень.

Тому, окрім фінансування, депутати облради беруться й за управління цих закладів.

Зваживши на те, що такого подання не було, профільна комісія поставила під сумнів доцільність розгляду питання, мовляв, не на часі.

 

«Нагадаю, на останньому засіданні сесії облради обранці громади підтримали питання, що призначення на керівні посади відбувається за рекомендацією голови облради, тому треба розібратися, якщо немає такого подання, то й і питання не варто зараз розглядати», – інформувала член комісії Ірина Констанкевич.

 

Втім, тут виникла правова колізія, адже управління освіти облдержадміністрації, теж опираючись на законодавчу базу України, провело конкурс на заміщення посади в коледжі, де визначили переможця.

«Управління освіти провело конкурс на заміщення вакантної посади, документи на конкурс подав лише один претендент. Із 153 працівників навчального закладу за нього проголосувало 144, проти – лише троє.Дійсно, це правова колізія, бо є Закон України «Про освіту», який говорить про вибори як механізм призначення на посаду, а також є Закон «Про місцеве самоврядування в Україні». Тому за рекомендацією комісії, голова обласної ради може підписати продовження контракту з директором, навіть, якщо він не робив подання його кандидатури. Також є клопотання від губернатора, щоб підписати контракт. Тому прошу вас підтримати», – доповіла заступник начальника Управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації Людмила Плахотна.

 


Зауважимо, що Микола Савельєв очолює Володимир-Волинський педагогічний коледж імені А. Ю. Кримського із 2001-го року.

У нього і запитали члени комісії, як так вийшло, що відбулися вибори без вибору.

«Мене висунув на цю посаду колектив, я ні на кого не тиснув, мабуть просто ніхто більше не захотів, зваживши, що мене підтримує більшість», – відповів Савельєв.

По тому голова комісії Петро Савчук поцікавився у директора, чи не бажає він дати «дорогу» молодим, а сам обійняти посаду радника.

 

«Чи не вважаєте ви, що потрібно давати дорогу молодим? Як ви до цього ставитеся? Ви достойно попрацювали чимало років, можливо хочете бути радником? Ви вже себе показали, хай би й інші спробували», – поцікавився Савчук.

Таке запитання обурило освітянина.

«Я здивований питанням, обійняти посаду радника – це смішно», – озвучив свої думки Микола Савельєв.

Також у Савельєва запитали, чи він підтримував політику екс-президента України Віктора Януковича та його Партію регіонів, мовляв, у ЗМІ є чимало інформації про це.

На такі запитання Микола Савельєв відповів ствердно, що ніколи не підтримував політикиЯнуковича.

Після тривалих дискусій, комісія утрималася від рекомендації підписати контракт із Савельєвим.




коментарів: 22
    • Як можна таке писати не знаючи нічого про цю людину, а керуватись тільки плітками,за ним стоїть весь колектив коледжу за виключенням трьох осіб, як кажуть:” в сім’ї не без виродків”

      • То може у вас там більше “чесних” та відданих Савельєву, а не ідеалам освіти раз голосують так? Чи не пора перевірити цю освіту для освітян більш ретельно, особливо при вступі…. і по фінансах.

        • Ідеали освіти це що? Скільки ще треба часу цій нещасній країні, щоб демагогам і неукам чітко вкзали на їх місце?

  1. Потрібно було присягнути на вірність укропу і не було б непотрібних питань.

  2. Він вже присягнув не одній партії. Був би шалик. Як скажуть то засіє укропом всю територію училища!

    • Радкевич не вам про шалики говорити! Ви начальником хабарників податківці за яких часів були? За чийого президенства?

  3. Барщевського в директори, або Сороку! Це справжні патріоти і педагоги!!!

    • Хто з них педагог? Барщевський, якого вигнали з училища за двійки? А взагалі хто вони такі. Ким вони працювали до того як пішли у політику??????? Які мають заслуги? Таке враження, що хто голосніше кричить, той і молодець. Якщо колектив вибрав, то які ще можуть бути питання, той хто проти кандидата, той і проголосував проти?????? Чому не подавали кандидатури – ото було б цікаво подивитися на кількість голосів за них. Сміху було б…. Чому лізуть усі сторонні у справи колективу.”Грехи других судить Вы так усердно рвётесь – начните со своих и до чужих не доберётесь.” (Шекспір)

  4. Ніколи не любила Савєльєва, але в порівнянні з ним пан Савчук рагуль з рагулів… Просто тупорила маріонетка, яка завдяки грошам Палиці прийшла до влади в Луцькому Політесі, а згодом і в цю комісію… В цьому вузі тупішого за нього годі шукати, краще б завгоспа якогось зробили ректором, толку було б більше… Очевидно що через нього Палиця хоче поставити в педколедж “свою” людину, яка допоможе деребанити державні кошти, місця, хабарі і т.д.

  5. І знову, все геніальне-просто! Палиця вирішив приручити ще двох щенят із складу облради. За дивним збігом обставин два здорових пса(так вони про себе пишуть), або двоє щенят (такої думки про них Палиця)на кличку ЗІНЯ і ПАНАС захотіли пристроїти самицю (в народі-суку)на кличку ВЄРКА на вигідне місце. Возили і в СУХОДОЛИ на оглядини директора школи-заширока, потім задумали директором садочка у місті – вже і тєму з МЯСОРУБКАМИ замутила, аж тут… ДИРЕКТОР КОЛЕДЖУ – жирна посада для “жирної” САМКИ.
    Щенята припадають до цицьки Палиці, а Самка стає директоркою.
    Отака х..ня малята.

  6. Просто вчитель, а не член Величної комісії :

    Які гучні заголовки bug.org.ua ви пишете “Комісія не підписала контракт із директором Володимир-Волинського педколеджу Миколою Савельєвим”, а насправді лише розгляд питання перенесено.
    При нинішній ситуації з децентралізації влади – це нормально, коли директора вибирає колектив, не зважаючи на будь-які подання однієї якоїсь лише людини. Хлопці “совєтский” союз в минулому.
    Шановні журналісти, велике до Вас прохання – не пишіть пропагандиські заголовки, які бударажать суспільство. Цікаво б дізнатися побільше про членів “Комісії”, яка плює на рішення всього педагогічного та студентського колективу найстарішого навчального закладу Волині, з незаперечними освітніми традиціями.

  7. Всі хто тут захищає того таємного алкаша, який напється і всирається, а потім в дурці на людей гавкає – є безхребетні істоти)))) Через нього скільки нормальних педагогів пішло? Пора його виганяти і з ним прости….ок – мєчнічку (синок якої наркоман в системі), карпучку, кітновську….

    • 100% інтелегент ви. Обзивати так жінок.Не соромно. Боїтеся в очі це сказати. Всі вони є в соцмережах. вперед.

    • Все ти знаєш. Напевно в дурці разом були? Студент колишній трійочник, раз усіх знаєш?

  8. А чого стільки ненависті до нього і хамства? Пояснюється доволі просто.Як вчитель і спеціаліст він непоганий, а як людина , то не хочеться непристойного слівця вживати. Очєнь уж сам сєбє на умє і друзья ізбранниє.Колектив поділився на наближених і віддалених.Наближених і сексот пару осіб.

  9. Чув ,що в свій час Савельєв “згамав” Фурмана М.М. Внаслідок у Миколи Михайловича -інфарт і … .Після Губара І.Г. достойних не було.Правда ще Фурман М.М.був людиною в повному розумінні цього слова.

    • А тут я б посперечалась. Про покійних погано не говорять, але Губар І.Г. теж був корупціонером. Яка такса в педучилище була в 1995-1997р.р???!!!! Моя знайома при ньому не поступила, бо вчителі ком подоставляли своєю рукою в диктанті. А от я поступала при Фурману М.М. і ніхто нічого не вимагав і не просив, хоча в це важко повірити….але факт. Закінчувала я навчання при Савельєву М.Г.- достойний педагог та керівник. І до слова: в якому віці попередні директори закінчували свою директорську діяльність??!! То Савельєв ще може працювати добрий десяток літ…а може і не один!!!!

      • Розкрию Вам таємницю: Губар І.Г директор (1964-1994), Фурман М.М. директор (1994-2001), Савельєв М.Г. директор з 2001 по даний час і думаю, що ще буде, як мінімум, 5 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота