<

Рада змінила процедуру держзакупівель

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 15.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Зміни в законах у сфері держзакупівель дозволять Україні економити 50 мільярдів гривень на рік, заявив міністр економіки.

Верховна Рада ухвалила зміни до законів України у сфері державних закупівель, що стосуються приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами. За відповідне рішення проголосував 251 нардеп, – пише Корреспондент.

Після голосування міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що зміни в законодавстві дозволять економити країні 50 млрд грн на рік.

Зокрема, документом пропонується посилити прозорість тендерів у сфері державних закупівель шляхом: зняття заборони розкриття змісту поданих пропозицій; ознайомлення зі змістом документа, що містить інформацію про ціну; оприлюднення протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, а також врегулювання питань застосування норм про оскарження процедур закупівлі в частині запобігання умисного блокування торгів.

Водночас пропонується: спростити участь у процедурах закупівлі шляхом скасування необхідності всім учасникам надавати документи, що підтверджують відповідність вимогам, визначеним у ст. 17 закону; підвищити вартісну межу під час застосування норм закону на придбання товарів і послуг на 200 тис. грн, а робіт – 1200 тис. грн; підвищити вартісну межу для застосування процедури запиту цінових пропозицій до 500 тис. грн; скоротити деякі функції уповноваженого органу; усунути правову колізію в частині строків внесення змін до конкурсної документації; врегулювати питання письмового підтвердження документів, що подаються для оприлюднення замовниками; надати можливість вносити зміни в запит цінових пропозицій; врегулювати питання закупівлі послуг з централізованого постачання теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення тощо.

Також пропонується внести зміни щодо уточнення поняття ексклюзивних і спеціальних прав, а також скорочення переліку винятків під час здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок