<

У Литовежі підпалили стерню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:19 | 16.08.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
422
/ Коментарі відсутні

За минулу добу 15-го серпня рятувальники Волині шість разів виїздили на гасіння пожеж в області, зокрема у й село Литовеж Володимир-Волинського району. 

Ввечері з дві пожежі стерні у селах Литовеж Володимир-Волинського району та Коршовець Луцького району загальною площею 0,72 гектара, гасили вогнеборці 5-ї та 2-ї ДПРЧ, – повідомляють рятувальники Волині.

Обидві пожежі ліквідовані. Особи, які підпалювали пожнивні залишки, поки що не встановлені.

Також дві пожежі  господарських споруд у селах Лахвичі Любешівської СГ та Пожарки Рожищенської МГ приборкали працівники 3-ї та 12-ї пожежно-рятувальних частин. Вогонь встиг завдати збитків господарям –  в першому випадку знищив 2 тонни сіна, у другому –  по дві тонни і сіна, і зерна. Ймовірна причина виникнення  пожеж в обох випадках – коротке замикання електромережі.

О 20:38 у селищі Торчин Луцького району виникла пожежу сміття на відкритій території. Її ліквідували працівники 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Довідково: з 17-го березня 2020 року вступив в силу новий Закон України про посилення відповідальності за спалювання сухої трави, поживних залишків, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами, а саме були внесені зміни в ст. 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн
  • на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок