<

Волинська область поставила до навчальних центрів 23 % військовозобов’язаних

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 20.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На черговій оперативній нараді під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика в.о. начальника відділу оборонно-мобілізаційної роботи Волинського обласного військового комісаріату підполковник Геннадій Лічман розповів про хід виконання  шостої хвилі мобілізаційного розгортання Збройних Сил України у Волинській області.

За словами Геннадія Лічмана, до курсів перепідготовки та навчальних центрів підвищення кваліфікації, навчально-військових полігонів поставлено 23 % військовозобов’язаних, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

– Основними причинами невтішних результатів є масова міграція військовозобов’язаних за межі області або країни, зміна місця проживання, відмова від проходження медичного огляду, відсутність бажання у керівників підприємств та організацій співпрацювати із війковими комісаріатами щодо виконання мобілізаційних завдань, – наголосив підполковник. – Для ефективного забезпечення виконання завдань шостої хвилі мобілізації створенні бази мобілізаційного розгортання, тобто дільниці оповіщення, пункти збору сільських рад. Також продовжують працювати групи оповіщення, яких на сьогоднішній день налічується 123. Військові комісаріати та органи влади оповістили тільки 38 % від поставленого плану. Найнижчий відсоток  оповіщення спостерігається у містах Ковель та Володимир-Волинський, а також у Любешівському, Камінь-Каширському, Ковельському та Старовижівському районах.

Якщо ж говорити про стан оповіщення військовозобов’язаних протягом усього періоду шостої хвилі мобілізації, то зазначають представники військкомату: стабільний результат відсутній у Маневицькому та Шацькому районах. Покращується стан справ та є відповідні зрушення у Володимир-Волинському, Луцькому, Ратнівському районах, містах Луцьк та Нововолинськ. Найкращий результат – у Горохівському, Локачинському, Любомльському та Іваничівському районах, які працюють стабільно і нарощують свою спроможність. Повністю завершили етап оповіщення тільки у Ківецівському районі.

Нині ж посадові особи військових комісаріатів здійснюють повторне оповіщення військовозобов’язаних та розшук тих, хто був уже оповіщений, але з невідомих причин не прибув для проходження медичного огляду. Такі особи притягуватимуть до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Також констатують військові комісари, що після проходження медкомісій чимало військовозобов’язаних визнають непридатним до служби. Найбільший відсоток у Старовижівському – 50%, Камінь-Каширському – 49%, Любешівському – 47 %, Маневицькому – 44 %, Ківецівському – 40 % районах. А, зважаючи на те, що відповідні цифри – привід до появи цілком закономірних запитань про роботу військово-лікарських комісій у контексті зловживань службовими обов’язками, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до голів райдержадміністрацій з проханням посилити контроль над роботою військово-лікарських комісій.

Окрім того, на теренах області триває процес створення семи додаткових військових комісаріатів. Наразі вирішуються питання із приміщеннями, технічним та матеріальним забезпеченням.

Голова облдержадміністрації наголосив, що ідею створення додаткових військових структур схвально підтримали у Міністерстві оборони України.        – Надіємось, ще це позитивно вплине на результат виконання завдань, які нам ставить вище керівництво держави. Ці комісаріати створюємо не тільки на час мобілізаційного розгортання в країні. Насамперед вони потрібні й для посилення військово-патріотичного виховання молоді та зміцнення обороноздатності країни вцілому.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота