<

Павла Гриба засудили до 6 років тюрми у Росії: український політв’язень оголосив годування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:46 | 22.03.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

22 березня Павло Гриб, якого засудили у Росії до 6 років в’язниці, оголосив про голодування. Термін ув’язнення пропонують відраховувати з 25 серпня 2017 року.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на свого кореспондента у залі суду в Ростові-на-Дону.

“У зв’язку з тим, що не допустили лікарів, ні Денисову і взагалі у зв’язку з тим, що таке робиться, я оголошую голодування”, — сказав 20-річний Павло.

Українського політв’язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі. Павлу нині 20 років.

21 березня йому дозволили виступити зі своїм останнім словом у Ростові-на-Дону.

«Уперше мені випадає така нагода сказати своє слово. Останнє слово, де я б хотів нарешті розказати все, як було насправді», — сказав Гриб.

У своєму останньому слові Гриб не визнав обвинувачень, бо вони від Федеральної служби безпеки — «вони бандити та вбивці». А також зазначив, що «ніхто не мав підстав гадати», що стороння Білорусь є «насправді небезпечною».

Павло побажав усім українським патріотам з гідністю пройти полон — «по правді й совісті». А наприкінці сказав «Слава Україні!» та «Слава українській нації!», зазначила журналістка.

Нагадаємо, у серпні 2017-го український офіцер Ігор Гриб заявив про викрадення сина спецслужбами РФ у Білорусі. За його словами, ФСБ виманило його сина Павла до Гомеля, під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання. Згодом з’ясувалось, що 20-річний Павло Гриб, який зник у білоруському Гомелі, перебуває в управлінні ФСБ Росії у Краснодарі, його звинуватили у тероризмі.

Раніше українська омбудсмен заявила, що політв’язень Гриб потребує негайної операції на серці.

29 січня Росія відмовила українському консулу у наданні дозволу на відвідування Павла Гриба. 

Під час засідання 24 січня політв’язню Павлу Грибу викликали швидку допомогу через стан здоров’я.

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року суд відмовився відпустити політв’язня Гриба з СІЗО під домашній арешт за станом здоров’я. Наглядова комісія в РФ назвала умови СІЗО придатними для утримання Павла

Раніше на суді у справі Гриба свідок з боку обвинувачення частково відмовилася від своїх попередніх слів та дала свідчення на користь українця. Двоє свідків у справі українського політв’язня Павла Гриба не змогли пояснити розбіжності у своїх свідченнях на стадії слідства та під час судового засідання.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок