<

Набув чинності безвізовий режим України з ЄС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 11.06.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З опівночі 11 червня 2017 року всі громадяни України, які мають біометричний паспорт, зможуть відвідувати без віз 30 країн Європи.

Так, усі громадяни України за наявності біометричного паспорта можуть відвідувати 30 країн Європи без віз і перебувати там до 90 днів протягом 180 днів. Це всі країни-члени ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також Швейцарія, Ліхтенштейн, Ісландія і Норвегія.

Першими запускають безвіз для України Фінляндія, Естонія, Л

атвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція і Кіпр. Уже з опівночі (за київським часом) українці зможуть їздити в ці держави без віз.
Через годину скасує візи велика частина європейських країн: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Швеція.

Останньою країною на європейському континенті, яка запускає безвіз з Україною, стане Португалія – ​​о другій годині ночі.

О третій годині аналогічний крок зробить Ісландія, яка не входить до складу ЄС, але є державою-членом шенгену.

Останньою країною, яка 11 червня надасть Україні безвіз, стане Гренландія, яка не є членом ні ЄС, ні шенгену. Проте цей острів є автономною частиною Данії, а тому й скасує візи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок