<

Україна здійснила черговий прорив в авіації: «Антей» зміг сісти в пустелі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 14.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна реалізувала чергове авіаційне досягнення: відновлений Ан-22 «Антей» зумів приземлитися на ґрунтовому імпровізованому аеродромі пустелі в Малі. Він здійснив важливу місію – доставив вантаж для представників ООН, що через складності приземлення відмовилися зробити усі інші авіаперевізники.

Екіпажем «Антея» керував досвідчений льотчик Віктор Гончаров. Сісти на аеродром в пустелі республіки Малі було надзвичайно важко: злітно-посадкова смуга тут ґрунтова і нерівна. З висоти на тлі пустелі її важко визначити, до того ж вона немає ніяких посадкових систем і позначень. Європейські перевізники відмовилися садити тут свої літаки після кількох невдалих спроб, що супроводжувалися поломками. Новину повідомляє «Преса України».

«Французи відмовилися сідати на цю смугу, німці теж. Вони сказали: є супер літак Ан-22, це – для нього», – розповів інженер Микола Шеїн.

Вітчизняний лайнер вже 7 разів злітав від Лепцига і до Малі, доставивши 250 тон для тамтешньої місії ООН. Щоправда переліт із дозаправкою займає в нього цілих 10 годин. Зате він є незамінним в умовах, де аеродром фактично є імпровізованим. Авіаперевізники називають його своєрідним «позашляховиком». Тепер на підприємстві «Антонов» не шкодують, що взялись відновлювати старенький Ан-22 – ціль себе виправдала.

Варто зазначити, що українські літаки «Мрія» та «Антей» надзвичайно популярні у світі. Саме їх перельоти найчастіше відслідковували користувачі мережі за допомогою спеціальних авіасайтів. У цьому з ними конкурував тільки літак Папи Римського, який здійснював турне європейськими країнами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок