<

На Волині мешканці села Брище протестують щодо спалювання сміття біля їхніх осель

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:56 | 27.10.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

27-го жовтня мешканці села Брище Луцького району планують розпочати протест проти будівництва печі для спалювання відходів на території сміттєзвалища, що знаходиться поряд із селищем.

Люди зайшли на територію будівництва. Тут – ні паспорту об’єкта ні вивісок. Не було і представників підприємства. Тільки будівельники, які відмовлялися давати коментарі, – інформує V24.

Трохи згодом з’явилося кілька чоловіків, які представилися охороною і намагалися не пускати людей на територію. При цьому вони не називалися і не показували ніяких документів чи посвідчень. Люди через це навіть викликали поліцію.

Згодом до сміттєзвалища прибув заступник голови Луцької райдержадміністрації Володимир Боярчук.

Він запевнив: будівництво законне. Ця ділянка землі ще з 2010 року була виставлена на аукціон. І тільки у 2016 році знайшлося підприємство, яке взяло участь у тендері взяло ділянку в оренду на 49 років. Це – київське ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів»

Володимир Боярчук стверджує: людей хтось навмисне підбурює проти цього будівництва. Запевняє, що «влада постійно веде діалог з громадою, ходить на збори і намагається пояснити, що нічого шкідливого у спалюванні відходів немає і що підприємство має усі дозволи.

original-001

На акції протесту присутній колишній селищний голова Рокинь В’ячеслав Судима. Він прокоментував ситуацію: «На переробці сміття заробляють в усіх країнах. У цьому немає нічого поганого. І таке підприємство потрібне. Але тут пбігли попереду паровоза – не провели перемовин з громадою, не пояснили і не переконали».

Рокинівський селищний голова Леся Яцушек повідомила людям, що у неділю 30-го жовтня відбудеться позачергова сесії Рокинівської селищної ради, на якій розглядатимуть питання скасування дозволу на будівницвто печі, яку рада дала ще у квітні.

original-008




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок