<

Оксана Кухарук. Нововолинський бібліотекар – про спорт, Україну та наше місто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:50 | 30.01.2015 / Таблоїд / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Сьогодні ми поспілкувалися з чудовою та цікавою людиною, яка бажає щоб усі більше читали і стали трішечки добрішими.

Отже…

Привіт! Розкажи нам коротко про себе.

Привіт! Я Оксана Кухарук. Народилась і проживаю в Нововолинську. Про професію бібліотекаря мріяла з дитинства. З часом бачення мінялося, хотіла бути стоматологом, міліціонером, тренером. Але, мабуть, як кажуть, це в крові, адже у мене бабуся, мама та старша сестра теж бібліотекарі. Після закінчення першого курсу Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського пішла працювати у бібліотеку, про що ні разу не пожалкувала. Зараз продовжую навчання в РДГУ та працюю. Подобаються різні види єдиноборств, зокрема вільна боротьба.

-6wzqz-ZroU

-Як ти почала займатися спортом? Що потрібно щоб завойовувати нагороди на змаганнях?

Спортом я почала займатись з дитинства. Перше моє захоплення це баскетбол. Надзвичайно вдячна сестричці Тані за те, що привела мене в секцію вільної боротьби. Боротьбою я займаюсь вісім років: греко-римською, вільною боротьбою та дзюдо. Чотири роки навчалась у Березнівському спортивному ліцеї що на Рівненщині. Виконала норматив кандидата у майстри спорту. Насправді потрібно мати бажання займатись на тренуваннях, а не просто ходити, викладатись на всі 100%, не жаліти себе і успіх обов’язково буде (а медалей не так вже й багато). Зараз не завжди вистачає часу на тренування. Спортивні досягнення не дають забути про те, що ніколи не потрібно здаватись, потрібно бути впевненою та наполегливою, і про те, «…що кожен фініш це по суті старт…». Дякую своїм тренерам за виховані роками риси характеру, які в складних життєвих ситуаціях не дають зламатись.

i6SP95L35yI

-Як на твою думку розвивається книговидавництво в Україні? Як себе показують сучасні українські митці слова?

Книговидавництво поступово розвивається, але не так інтенсивно, як хотілося б. За даними Олександри Коваль (президент ГО «Форум видавців») зараз пропорція українські/російські книги на ринку становлять орієнтовно 20/80 (без врахування шкільних підручників). Сучасна література варта уваги. Наша Україна багата талантами і митці слова не є винятком.Сучасна молодь надає перевагу Мілі Іванцовій, Ірені Карпі, Люко Дашвар, Юрію Іздрику, Сергію Жадану, Максу Кідруку, Світлані Талан.

10648595_522344667895461_7697410317656445479_o

– Чи наше місто змінюється разом із Україною? Які зміни помітила ти?

У нас зріс рівень патріотизму, ми стаємо свідомими громадянина своєї держави. І тому, якщо ми будемо змінюватися самі, відповідно буде змінюватися наше місто.

KVDweVbnqSo

– Якими канонами повинна керуватися сучасна людина у житті? 

Насамперед, людина повинна любити своє життя у всіх його проявах. Бути милосердною, терплячою, мудрою.

h79qkLM-pM4

– З ким із класиків літературного слова хотіла би поспілкуватися в живу?

Ну звичайно це і Тарас Шевченко, і Леся Українка. Але найбільше хотіла би поспілкуватися з Оскаром Уайльдом. Хотіла би дізнатися, що саме і які події того часу спонукали до написання роману «Портрет Доріана Грея». Як йому вдалося майстерно скомпонувати філософську та життєву концепцію людини.  З одного боку, відтворюючи істину на портреті, письменник показує, що мистецтво є вищим від життя, а з іншого, Уайльд показує, що зміни на портреті відбулись через те, що герой знехтував моральними принципами та нормами.

xu8Th7rnt2I

– В місті росте патріотичний дух. Як ти відносишся до патріотичних акцій та заходів?Який би ти провела власний?

Я підтримую різноманітні патріотичні акції, беру в них участь. Я б провела захід по вшануванню пам’яті Героїв, які змінили хід нашої історії, про Небесну Сотню.

fXpTBUAkFJw

– Яка все ж таки книжка краща, друкована чи електронна?

Для мене особисто електронна книга ніколи не замінить друковану. Читаючи друковану маєш можливість відчути запах фарби, текстуру книги, це якісь магічні відчуття. Хоча інколи читаю електронну.

pxJ5753ibJU

– Незабаром у місті має відкрити свої двері молодіжний цент? Як твої думки і очікування?

Це надзвичайно круто. У мене відкриття центру викликає лише позитивні емоції. Адже тепер наша творча молодь зможе себе реалізувати, з користю відпочити.

10568901_511263705670224_139768028724206223_n

-Чого ти побажаєш читачам і всій Україні?

Бажаю усім МИРУ! Миру в душі, сімї, країні. Хлопцям на Сході –витримки, мужності і повернення додому живими! Ми Вас чекаємо! Ми переможемо!

Z4o8ODSq8ho




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *