<
Василь Нагорний

Вийшов друком Посібник, який стане в пригоді як військовослужбовцям, так і військовозобов’язаним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 18.12.2017 / Погляд /
1
/ Коментарі відсутні

До уваги атовців! ГО «Княжий Мир» має для вас своєрідний подарунок до дня Миколая)))

Сьогодні вийшов друком Посібник, який ми розробили з моїм партнером по ГО Княжий Мир Irina Adamuk.
Ця брошурка стане в пригоді як військовослужбовцям, так і військовозобов’язаним. Ми вирішили відійти від стандартних пам’яток з набором статей і законів, які визначають перелік прав згаданої категорії громадян. Таких посібників достатньо. Натомість, хочемо, вказати військовослужбовцям напрямок дій, на випадок, якщо їхнє право порушене.
Звичайно ж в посібнику вказано не єдиний варіант вирішення проблеми, але це поштовх вас до дій, пошуку шляху вирішення складної ситуації.

Бажаючі отримати посібник – приходьте: м. Луцьк пр. Волі, 6, перший поверх, ГО «Княжий Мир» або пишіть в ФБ. Для зручності в користуванні, апсібник зробили невеличким по розмірам, як блокнот, який цілком вміститься в кишені.
В Посібнику міститься напрямок для дій за обставин:

1. Якщо відносно військовослужбовця чи демобілізованого учасника бойових дій відкрито кримінальне провадження?
2. Якщо вас затримали під час перетину кордону українські прикордонники, у зв’язку з розшуком у кримінальному провадженні, про яке вам не було відомо ?
3. Якщо вас затримують на вулиці ?
4. Якщо військовослужбовець втратив чи нього викрали видану амуніцію, зброю?
5. Якщо командири відмовляються розглядати (приймати) рапорт (на відпустку, звільнення зі служби і т.д ?
6. Якщо вас безпідставно та без пояснення причини позбавили частини грошового забезпечення?
7. Якщо ви захворіли, перебуваючи в зоні АТО? Якщо вам відмовляють в направленні на обстеження, на лікування?
8. Якщо ви не згідні з рішенням військово-лікарської комісії (ВЛК) ?
9. Якщо ви не згідні з висновком медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) щодо встановленої вам групи інвалідності чи відсотку втрати працездатності?
10. Якщо вам не надають статус учасника бойових дій (УБД) в частині або не хочуть приймати документи у військовому комісаріаті?
11. Якщо їдучи у відпустку, ви втратили відпускний квиток? Якщо ви прибули у відпустку до дому із зони проведення АТО та захворіли?
12. Якщо ви, перебуваючи в зоні проведення АТО дізнались, що вас звільнили з основного місця роботи та перестали виплачувати заробітну плату?

Щиро дякуємо небайдужим людям, в тому числі волонтерам, журналістам, учасникам бойових дій, підприємцям, які допомогли видати цей Посібник: Цибульському Володимиру Івановичу, генеральному директоруПрАТ «СКФ УкраЇна», Myroslav Vatashchuk, Зданевич Ірині Федорівні, Федонюку Миколі Ананійовичу, Ірина АнтончикМирослава Козань, Волинчуку Володимиру Васильовичу,Андрій Ященко, Єременко Ірині Миколаївні, Драганчук Вікторіяі, Скопюку Миколі Миколайовичу, Stiven Gavrylyuk, Прокопову Олександру Вікторовичу

Р.S. Якщо будуть схвальні відгуки та фінансова можливість, то будемо перевидавати й надалі подібні брошурки, залучаючи працівників військової прокуратури, суддів, військових експертів. Також плануємо розробляти подібні Посібники для різних категорій громадян, а не тільки військовослужбовців.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...