<
Михайло Волинець

Венгрин з благословення Насалика довів до банкрутства шахти «Волиньвугілля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 22.04.2019 / Погляд /
62
/ 1 коментар

Своїми діями Венгрин довів до банкрутства шахти «Волиньвугілля» і суттєво погіршив фінансово-економічне становище шахт «Львіввугілля». Досить прикметним є те, що всі ці неблаговидні вчинки здійснюються з благословення міністра Насалика.

Андрій Венгрин, фактично перебуваючи «смотрящим» по вугіллю у Львівсько-Волинському регіоні, викрав з території ПАТ «Львівська вугільна компанія» понад 2 млн тонн відходів вуглезабезпечення на суму понад 1 млрд грн.

Діючи незаконно і даючи неправомірні команди арбітражному керуючому вищеназваного ПАТ Володимиру Постоленку, Венгрин домігся несанкціонованого відбору відходів вуглезабезпечення з мулонакопичувача «Львівської вугільної компанії», власником яких так само є і Фонд державного майна, тим самим завдав значних збитків державі.

Крім цієї корупційної схеми Венгрин задіяв низку інших. Зокрема налагодив постачання вугілля у вигляді «торту» (шари аргаліту, пустої породи та вугілля). Ця гірнича маса відвантажується споживачам на «Центренерго» і Калуську ТЕЦ, куратором якої є міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Ще одна зі схем: постачання обладнання за ціною нового, а, по суті, металобрухту, на шахти. Також Венгрин розпоряджається активами ДП «Волиньвугілля» від реалізованого вугілля та надання послуг.

Окрім того, він усіма можливими засобами намагається впливати на діяльність осередків Профспілки працівників вугільної промисловості та Незалежної профспілки гірників України.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
один коментар
  1. Якби не Венгрин, то й шахти Волиньвугілля чекала б така сама участь як і 10 шахти. Той Волинець зі своїми прихвостенями тільки пакостить. Та відчепіться уже і не заважайте працювати. Через ту НПГУ і маємо таку плачевну ситуацію на шахтах. Після приходу Венгрина тільки й почали “підійматися з колін”. Так, дуже важко, та набагато краще, ніж було рік тому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...