<
Віктор Марчак

«Варта порядку Нововолинська» – це не підмінювання та підстраховування поліції, а допомога і підтримка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 28.07.2020 / Погляд / /
79
/ Коментарі відсутні

Що таке «Варта порядку» і навіщо вона потрібна. Не буду вкотре нагадувати про те, що криміногенна ситуація у Нововолинську, м’яко кажучи, плачевна. Ми це бачимо в соцмережах, чуємо на вулицях, а дехто, на жаль, стикається особисто.

Говорити про причини можна довго. А можна закатати рукава і робити щось задля того, аби вирішити ситуацію в межах чинного законодавства.

Одним із таких легальних методів є “Варта порядку”, до складу котрої входить 57 осіб, а очільником її являюсь я. Наші повноваження регламентуються статутом, який погоджений у поліції та міській раді Нововолинська. Контроль покладено на Закон в усіх сенсах цього слова. Всі дії координуються правоохоронцями.

Попри всі спроби та намагання, організація не є політизованою. Більше того, до її складу входять люди чи не усіх партій, які діють у місті!

Так, ми – не чиясь ручна армія чи охоронно-детективна структура, як би дехто не старався. Є таке розуміння, як честь і гідність, як моральний кодекс. Нам ще хотілось би дивитись в очі рідним, сусідам і друзям, прямо і відкрито. Були, звісно ж, пропозиції, чого приховувати, однак принцип незламний – ми забезпечуємо порядок не забуваючи, що всі рівні перед законом.

Як писав Оруелл: “Усі тварини рівні, але деякі рівніші від інших”. Це – неприпустимо. “Варта порядку Нововолинська” – це не підмінювання та підстраховування поліції, це допомога і підтримка, відчуйте різницю.

У наших лавах є і інтелігентні юнаки, і учасники АТО, і поважні пенсіонери, а навіть ветерани шахтарської праці. А є і ряд підприємців та чиновників, що фігурують більше тільки у списках. У кожного – свої мотиви.

До “Варти порядку” чимало претензій і зауважень, як правило від тих людей, які самі не особливо проявляють активність у чомусь. Поширене у наш час явище: коли ти сидиш на дивані та щось там попиваєш (не завжди чай) і критикуєш всіх і вся, від сусіда, який зміг заробити на краще авто і до влади, яку, взагалі-то, кожен має право контролювати.

Хочете допомогти, хочете зробити краще, маєте якусь інформацію чи інновацію – візьми і зроби, допоможи, підтримай. Робимо те, що можемо. Можемо не так і багато, а проблем вистачає…

В поточному році членами громадського формування “Варта порядку міста Нововолинська” спільно з працівниками Нововолинського відділення поліції було проведено 14 рейдів, затримано 17 осіб за адміністративні правопорушення, розкрито 6 злочинів, взято участь у забезпеченні охорони публічного порядку під час проведення 7 масових заходів, залучалися до трьох оперативно-профілактичних відпрацювань з Національною Гвардією України, Ротою поліції особливого призначення.

Усім тим, хто скаже, що це мало, відповім одне: саме завдяки ТОБІ ми могли би зробити більше.

Віктор Марчак, депутат Нововолинської міської ради

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...