<
Віктор Марчак

«Варта порядку Нововолинська» – це не підмінювання та підстраховування поліції, а допомога і підтримка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 28.07.2020 / Погляд / /
77
/ Коментарі відсутні

Що таке «Варта порядку» і навіщо вона потрібна. Не буду вкотре нагадувати про те, що криміногенна ситуація у Нововолинську, м’яко кажучи, плачевна. Ми це бачимо в соцмережах, чуємо на вулицях, а дехто, на жаль, стикається особисто.

Говорити про причини можна довго. А можна закатати рукава і робити щось задля того, аби вирішити ситуацію в межах чинного законодавства.

Одним із таких легальних методів є “Варта порядку”, до складу котрої входить 57 осіб, а очільником її являюсь я. Наші повноваження регламентуються статутом, який погоджений у поліції та міській раді Нововолинська. Контроль покладено на Закон в усіх сенсах цього слова. Всі дії координуються правоохоронцями.

Попри всі спроби та намагання, організація не є політизованою. Більше того, до її складу входять люди чи не усіх партій, які діють у місті!

Так, ми – не чиясь ручна армія чи охоронно-детективна структура, як би дехто не старався. Є таке розуміння, як честь і гідність, як моральний кодекс. Нам ще хотілось би дивитись в очі рідним, сусідам і друзям, прямо і відкрито. Були, звісно ж, пропозиції, чого приховувати, однак принцип незламний – ми забезпечуємо порядок не забуваючи, що всі рівні перед законом.

Як писав Оруелл: “Усі тварини рівні, але деякі рівніші від інших”. Це – неприпустимо. “Варта порядку Нововолинська” – це не підмінювання та підстраховування поліції, це допомога і підтримка, відчуйте різницю.

У наших лавах є і інтелігентні юнаки, і учасники АТО, і поважні пенсіонери, а навіть ветерани шахтарської праці. А є і ряд підприємців та чиновників, що фігурують більше тільки у списках. У кожного – свої мотиви.

До “Варти порядку” чимало претензій і зауважень, як правило від тих людей, які самі не особливо проявляють активність у чомусь. Поширене у наш час явище: коли ти сидиш на дивані та щось там попиваєш (не завжди чай) і критикуєш всіх і вся, від сусіда, який зміг заробити на краще авто і до влади, яку, взагалі-то, кожен має право контролювати.

Хочете допомогти, хочете зробити краще, маєте якусь інформацію чи інновацію – візьми і зроби, допоможи, підтримай. Робимо те, що можемо. Можемо не так і багато, а проблем вистачає…

В поточному році членами громадського формування “Варта порядку міста Нововолинська” спільно з працівниками Нововолинського відділення поліції було проведено 14 рейдів, затримано 17 осіб за адміністративні правопорушення, розкрито 6 злочинів, взято участь у забезпеченні охорони публічного порядку під час проведення 7 масових заходів, залучалися до трьох оперативно-профілактичних відпрацювань з Національною Гвардією України, Ротою поліції особливого призначення.

Усім тим, хто скаже, що це мало, відповім одне: саме завдяки ТОБІ ми могли би зробити більше.

Віктор Марчак, депутат Нововолинської міської ради

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...
Тарас Завгородній
28.02.2024
В інформпросторі час від часу зустрічаю обговорення теми проведення/непроведення виборів президента цієї весни. І ...
Віктор Вілентко
21.02.2024
Про Совість, Гідність та Порядність! Шановна громадо! Напевно такої ганьби та зневаги до пам’яті Героїв Небесної ...
Жанна Білоцька
6.02.2024
Коротко про зміст статті своїми словами, через що мешканці вулиці Соломії Крушельницької у Володимирі лишилися без ...